Samridhi Jagga

16 Nën 2011 - nuk ka komente . Postuar nga Shtabin e më gjerë .

Viti i diplomimit: 2011
College: Shkolla e Menaxhimit dhe Marrëdhënieve të Punës, Rutgers University
Diplomë: Masters i Punës dhe Punësimit Marrëdhënieve
Qyteti i tanishëm: Edison, NJ
Hometown: Chandigarh, India

Interesat: Emigracioni, diversiteti, Burimeve Njerëzore dhe marrëdhëniet e punës, sigurimin shëndetësor.

Titulli i tanishëm: Analist Kompensimi, Autoriteti Portual i NY dhe NJ

Lidhja personale për emigracionin: e gjithë familja ime imediate nuk jeton në Indi vendin tim dmth më. Motra ime është e vendosur në New Jersey dhe aktualisht është banor i përhershëm. Vëllai im është një shtetas i Zelandës së Re dhe jeton përgjithmonë në NZ me familjen e tij. Babai im vdiq në vitin 2009 në Indi, dhe nëna ime ka aplikuar për qëndrim të saj në NZ. I fejuari im është vendosur aktualisht në Jersey City dhe është në një vize H1B, kompania e tij ka aplikuar për qëndrim të tij. Unë jam aktualisht në një vizë studentore në kërkim për sponsorizimin. Në përgjithësi do të thosha unë kam pasur një lidhje shumë të ngushtë me emigracionin që unë kam marrë pjesë në mënyrë aktive në procesin tim të imigracionit, ku morën pjesë emigracionit ndërkombëtare studentore diskutime, dhe ndihmoi nënën time me procesin e saj të emigracionit. Unë kam qenë në vend për gati 3 vjet dhe unë nuk do të qëndrojnë gjërat ishin shumë të madhe fillimisht. Nuk ishte e lehtë acclimatizing në mjedisin e ri, kulturë, populli, ushqim, edukim, por tani pasi që përshtatet plotësisht, unë shoh mbrapa dhe mendoni se ajo nuk ishte aq e keqe shumë. Unë kam qenë me fat për t'u rrethuar nga njerëz të tillë të mirë që jo vetëm mua por të vendosur më çoi në ka kuptim më të mirë këtë botë të re.

Projekte të veçanta me EPID-Regjistruar RIIM gjatë vitit tim të parë të Masterit në Janar 2010 dhe kanë qenë një pjesë e saj që nga atëherë.

 • Historiku hulumtim mbi organizatat e synuara emigrante me theks të veçantë në komunitetet e Azisë Jugore dhe bashkive.
 • Ndihmuar në vrojtimin dhe intervistimin e organizatave.
 • Analizuar informacionin e mbledhur dhe ka ndihmuar në përpjekjet për të paraqitur atë grafikisht
 • Hulumtuar dhe mbledhur të dhëna për Harta e Infrastrukturës Rutgers Emigrantëve.
 • Dhënat e mbledhura nga Ice (Emigracionit dhe Doganave) për deportimet brenda NJ dhe SHBA.
 • Kanë marrë pjesë dy herë në Shtetësinë Rutgers.
 • Pjesëmarrës në SAALT (South amerikanët aziatike drejtues së bashku) konferencë

Ngjarjet e ardhshme

 1. Shkurt
  7
  Tue

  1. EKSPOZITE 4:30 pm: Imazhet e humbjes dhe kujtesë të përbashkët: Piktura nga Magda Luccioni
 2. Shkurt
  10
  Fri

  1. 20:00 e paraqet Kongresi: 12-vjetor "Jazz" i nxënësve Douglass Black N Java "Multicultural Night Poezi
 3. Shkurt
  11
  Sat

  1. 05:00 Trego Moda TWESE Vjetor

Përkthyes

Na gjeni në Facebook

Na Kontaktoni