Saakshi Intervistë Arora

23 Pri 2012 - nuk ka komente . Postuar nga Shtetësinë Rutgers .

Saakshi Arora, një i ri në Rutgers University, kohët e fundit mori pjesë në një ceremoni të organizuar nga natyralizimit Shtetësinë Rutgers në Institutin Eagleton Politike. Atje, ajo dhe nëna e saj u bë qytetarë plotësisht të natyralizuar të Shteteve të Bashkuara. Vanessa Matthews, një vullnetar me Programin Eagleton mbi Imigracionin dhe Demokraci, intervistoi zonjën Arora për një artikull në funksion të Shtetësisë Rutgers s Gallery gazetën dhe faqe të internetit në http://epid.rutgers.edu/gallery/citizenship-rutgers/~~pobj .

Saakshi, një student Rutgers, nëna e saj, një shkencëtar hulumtimet, dhe amerikanët të tjera të reja ngritën duart e tyre të të drejtave si ata u betuan në ShBA si qytetarë amerikanë në Rutgers University, në nëntor 2011.

Vanessa: Cili është vendi juaj amtare dhe sa kohë keni jetuar në Shtetet e Bashkuara?
Saakshi: Unë jam 20 vjeç dhe lindi në Indi. Unë kam qenë duke jetuar në Shtetet e Bashkuara për 11 vjet. Kur isha 9 vjeç, nëna ime mori-llahu H1B) vizë pune me një kompani farmaceutike në Shtetet e Bashkuara, e cila është kur kemi lëvizur.

Vanessa: Cili ishte procesi si për ju që të bëhet një qytetar i natyralizuar?
Saakshi: Unë në fakt mendonin se ishte really nice. Kur unë shkova për të marrë të provës shtetësi) në Newark, unë kam qenë me të vërtetë nervor, por ata thanë: kam kaluar! Rreth pesë minuta më vonë dikush më ftoi në ceremoninë e Rutgers Shtetësinë. Unë u ngazëllyer për të pranuar për shkak të qenit pjesë e Rutgers dhe Douglass simbolit College) ka qenë një përvojë e mrekullueshme kështu që duke qenë natyralizuar në kampus ishte një ide e madhe.

Vanessa: A mund të përshkruani eksperiencën tuaj si një lpr në RU? A jeni të përballet me pengesa?
Saakshi: Unë kam ardhur në SHBA për një vizë H1B nëpërmjet punës nënës sime, kështu që unë vërtetë nuk përballen me ndonjë sfida të mëdha në Rutgers. Pas nja dy vjet, ne kemi aplikuar për një Green Card përmes kompanisë së saj dhe 5 vjet pasi që kemi aplikuar për shtetësi. Ajo mori një kohë, por ne fund mori atë dhe program Rutgers 'për të ndihmuar të shqyrtojë kërkesën dhe dokumentet ishte e madhe. Ne ishim të shqetësuar me të vërtetë mbi atë se nëse ne nuk ishin bërë atë rrugën e drejtë, kështu që ishte e madhe që të ketë të gjitha pyetjet tona u përgjigj.

Vanessa: Si, nëse në të gjitha, ka natyralizim ndryshuar perspektivën tuaj mbi arsimin e lartë apo që jetojnë në Shtetet e Bashkuara në përgjithësi?
Saakshi: Ju e dini, unë u pyet të njëjtën pyetje kur kam përfunduar provimin në Newark, pasi ata gjetën se unë isha një student Rutgers. Në atë moment, unë nuk u ndjeva asgjë tjetër, kam menduar për atë si thjesht ndryshon nga të qenit një shtetase indiane për të qenë një qytetar amerikan. Por pastaj e kuptova kjo është një punë e madhe. Unë tani jam i ngacmuar me të vërtetë për të votuar, të cilën unë nuk mund të bëjë kur kam mbushur 18 vjeç, dhe ky është një vit i madh për të bërë atë. Duke qenë një qytetar i SHBA gjithashtu jep një përfitim shtesë e kualifikimit për grante të arsimit, të cilat unë nuk kanë qasje në para, kështu që është e madhe.

Vanessa: Çfarë depërtim apo këshilla do të ju ofrojnë për studentët e tjerë, LPRs apo studentët pa dokumente, në ndjekjen e një rruge për shtetësi?
Saakshi: Unë patjetër do të them që ata të të marrë kohë për çdo gjë kërkimore. Është e vështirë të jenë të kënaqur me ndryshimin e nënshtetësisë tuaj dhe njerëzit do të kalojnë nëpër ato ndjenja të përziera. Por unë mendoj se është e madhe një herë ju bëj, sepse ju keni kaq shumë opsione më shumë dhe janë në gjendje të zhvillojnë një rrugën e karrierës për t'i dhënë fëmijët tuaj mundësi më të mira, si nëna ime e bëri. Unë nuk kanë të bashkëngjitni skedarë që shumë prapa në Indi që kur isha vetëm 9, kështu që ishte më pak e vështirë për mua, por kur njerëzit e pranojnë se ndryshimi, atëherë unë mendoj se përfitimet janë awesome.

Vanessa: Çka, nëse ka, burime të tjera keni përdorur për të mësuar rreth saj ose të lehtësojë natyralizimin tuaj?
Saakshi: Ne përdorur kryesisht në faqen e internetit të përgjithshme USCIS dhe mjetet Rutgers shtetësisë.

Vanessa: Që ju mori pjesë në ceremoninë e natyralizimit në RU, si e bëri atë të ndjehen për të marrë shtetësinë tuaj në kampusin e njëjtë ku gjithashtu janë fituar diplomën tuaj?
Saakshi: Unë nuk mund t'ju them se sa qef isha. Ajo nuk ishte si një ditë normale. Unë i thashë nënës sime: "mami, unë jam duke shkuar për kampus tim për t'u bërë një qytetar." Kjo ishte një punë e madhe në jetën time. Nëna ime ndryshoi jetën e saj për të sjellë më në Shtetet e Bashkuara për një mundësi të mirë dhe unë nuk mund të mendoj për një person më të mirë për të marrë natyralizuar me.

Saakshi dhe nëna e saj të paraqesin me një punonjës të Departamentit të Sigurisë Kombëtare, pasi të ketë dhënë betimin për besnikëri.


Vanessa: Që ju dhe nëna jote janë natyralizuar në të njëjtën kohë, mund të përshkruajnë se si jeni ndjerë në lidhje me atë përvojë nënë-vajza (ose me të afërmit e të tjera)?
Saakshi: Unë kam një motër të vogël që është 8 dhe ka lindur këtu, kështu që unë nuk kanë ndonjë vëllezërit e motrat e tjerë të cilët ishin duke shkuar për të marrë natyralizuar, kështu që ajo ishte vetëm nëna ime dhe mua. Megjithatë, motra ime u ngazëllyer për ne. Ajo pa se si i veçantë ishte përvoja dhe ishte mërzitur edhe se ajo nuk mund ta bëjë këtë, too. Nëna ime ka qenë kështjella ime, ajo ka qenë me mua gjithë kohës, kështu që ishte e mahnitshme të bëjë atë me të. Ndërkohë, tani motra ime është e ngazëllyer unë mund të shkojnë dhe të votojnë për buxhetin e shkollës së saj kështu klasën e saj mund të fitojë një akullore sociale (qesh).

Vanessa: Cilat janë qëllimet tuaja profesionale apo të ardhshme si një amerikan "zyrtar"?
Saakshi: (qesh) Tani për tani unë jam duke studiuar Psikologji dhe Neuroscience dhe unë dua që të ndjekin shkollën mjekësore në të ardhmen.

Vanessa: A ka ndonjë gjë tjetër që ju do të doja të ndajë me shtetësi Rutgers apo komunitetin e imigrantëve për përvojën tuaj?
Saakshi: Unë vetëm do të thonë se ky është një proces mahnitshme për të shkuar nëpërmjet, por të gjithë duhet të jenë të gatshëm për të marrë ndihmë. Ajo është një proces i gjerë dhe i shtrenjtë, unë nuk e di se si njerëzit me të cilët luftojnë me të holla do të paguajnë për atë, por unë do të kërkimit për ndonjë ndihmë. Unë mendoj se arsyeja kryesore pse njerëzit hezitojnë të aplikojnë për shkak se është i lodhshëm, të tepërta dhe të vështirë për të kuptuar, kështu që patjetër mos kini frikë të kërkoni ndihmë.

Vanessa: Thank you so much për kohën tuaj, Saakshi! Ajo është e madhe të biseduar me ju!

Ngjarjet e ardhshme

  1. Prill
    30
    Mon

    1. Ligji Emigracioni Training Course
Shiko Kalendari »

Na Kontaktoni