Rutgers University pret Ceremonia e parë e natyralizimit

21 Nën 2011 - nuk ka komente . Postuar nga Demokraci Kulturore .

Being Sworn In

Më 15 nëntor 2011, Programi Rutgers University në Emigracionit dhe Demokraci organizoi një ngjarje historike: Ceremonia e parë ndonjëherë saj Natyralizimi.

Me SHBA, NJ dhe Rutgers flamuj fluturues, 34 kandidatë nga 17 vende dhe pesë kontinente, e mori këtë hap dramatik, formalisht hyjnë shtetësi amerikane si qytetarë të natyralizuar. Ata shkonin në moshë nga 20 në 68 dhe ata përshëndetën nga 17 vende të ndryshme duke përfshirë Pakistani, Polonia, India, Italia, Nepali, Nigeria, Egjipti dhe El Salvador.

Dr Ruth Mandel, Drejtor i Institutit të Eagleton Politikë, përshëndeti dhe uroi kandidatët dhe familjet e tyre, dhe reflektuar mbi historinë e familjes se saj si e imigrantëve dhe refugjatëve nga e pushtuar nga nazistët Austrisë më shumë se 60 vjet më parë.

Dr John Thompson, Drejtor Qarkut të Shtetësisë së Shteteve të Bashkuara dhe Shërbimeve të Emigracionit, si dhe një alumnus Rutgers, shpjegoi të drejtat dhe përgjegjësitë e shtetësisë amerikane, dhe Zyra Fusha Drejtori Randi Borgen udhëhequr kandidatët në betimin e zyrës. Dr Anastasia Mann, Drejtor i Programit mbi Imigracionin dhe Demokraci hedhë dritë mbi përparësitë që emigrant New Jersey ofron shtetin, dhe Isabel Nazario, Vice President i Partneriteteve Komunitetit foli për rëndësinë e ndërrimeve aktuale demografike për të ardhmen e vendit.

Naturalization Ceremony at Rutgers

Gjatë ceremonisë, Katherine De La Merced, një universitare RU dhe një anëtar i korit Voorhees kryer një version të një cappella të mbuluar me yje Banner Star. Vitit të parë student i diplomuar, Marlon Avellan, një qytetar i natyralizuar së fundi nga Kosta Rika, të udhëhequr kandidatët në pengut të besnikërisë.

Ceremonia e parë Natyralizimi Hosted në Rutgers University:

Ngjarjet e ardhshme

  1. Prill
    30
    Mon

    1. Ligji Emigracioni Training Course
Shiko Kalendari »

Na Kontaktoni