Rutgers undergrad reflekton mbi CR Përvoja Newark

1 Nën 2011 - nuk ka komente . Postuar nga Shtetësinë Rutgers .

happy woman immigrant

Shtetësia Rutgers-Newark

Shkruar nga Jordani Wiley

Në Shtetësinë Rutgers Newark thelbi i universitetit si një qytetar i mirë ishte në shfaqje në Campus Newark Rutgers. Komuniteti Rutgers hapi dyert e saj për të ofruar asistencë falas për aktuale gjelbër-mbajtësit e kartave në New Jersey që kërkojnë të bëhen qytetarë amerikanë. Shtetësia Rutgers, një projekt i filluar nga Programi Eagleton mbi Imigracionin dhe Demokraci në bashkëpunim me Qendrën Rutgers për Migracionin dhe qytetit Global në Newark dhe në Shkollën e Ligjit në Camden bashkoi vullnetar avokatët e emigracionit, studentë të ligjit dhe studentë nga të gjitha tre kampuset për të ndihmuar Banorët e interesuar ligjore të përhershme të aplikojnë për nënshtetësi. Duke reflektuar diversitetin pabesueshme e komunitetit Newark, aplikantët erdhi nga Ekuadori, Trinidad, Irlandë, Haiti dhe Brazili. Gjashtëdhjetë e pesë njerëz u larguan atë ditë me shkresa në dorë për të aplikuar për nënshtetësi.

Ron Chen at work

Ron Chen vullnetarizmit në CR Newark

Kjo ishte ngjarja e tretë Shtetësia Rutgers ka sponsorizuar këtë semestër. Nga pairing profesionistë të trajnuar ligjin e imigracionit me studentët e drejtësisë dhe vullnetarë universitare, Shtetësia Rutgers ka për qëllim të sigurojë një kosto të ulët, të shërbimit me cilësi të lartë për popullin e New Jersey dhe 400.000 mbajtësit plus gjelbër kartë që kanë të drejtë të bëhen qytetarë. Qëllimi i organizatës është për të vënë një fytyrë miqësore në atë që mund të jetë një proces frikshme dhe e shtrenjtë dhe për të sjellë shtetësinë brenda mundësive të gjithë ata që kualifikohen për të. Qasja e mirëpret kandidatë të mundshëm, ofron shërbime të përshtatshme, dhe ndryshon idetë e gabuara rreth naturalizing në Shtetet e Bashkuara. Ndalesa tjetër: Camden, 29 tetor.

Për më shumë informacion mbi Shtetësinë Rutgers, klikoni këtu .

Na Kontaktoni