EXTRA, EXTRA!

Jan 20, 2012 - nuk ka komente . Postuar nga News .


13 dhjetor 2011
Libri Style i NYT ulet përdorimin e "ILLEGALS" term për të përshkruar emigrantëve pa Statusin Ligjor.

Op-Ed kolumnist Bill Keller përgjigjur komenteve që lidhen me përdorimin e përdorimit të NYT-së në afat "illegals". Keller njoftoi ndryshimin e pas letra derdhur në nga lexuesit dëmtuara. Një shkëmbim me Phil B. Corbett i cili mbikëqyr çështjet gjuhësore për redaksi ndjekur.

Lexuesit në të gjithë vendin kishin kundërshtuar përdorimin e këtij termi. Sipas profesor Michael A. Olivas të Qendrës së Ligjit Houston, një prej ekspertëve më të shquar të vendit për ligjin e imigracionit që ndanë pikëpamjet e tij me Keller, "gjuha e përdorur në këto akuza diskursit, dhe njerëzit nuk mund të jetë e paligjshme. Veprimet e tyre mund të jetë, ose veprimet e prindërve të tyre mund të jetë, por ata nuk mund të jetë e paligjshme. ["Illegals"] nuk është i justifikuar në asnjë kuptim të përdor Kriminalistike, gjuhësore, kulturore ose të mandatit ".

Një lidhje në blogun Keller-së në NYT shpjeguar arsyen për ndryshimin, është këtu .

Ngjarjet e ardhshme

 1. Shkurt
  7
  Tue

  1. EKSPOZITE 4:30 pm: Imazhet e humbjes dhe kujtesë të përbashkët: Piktura nga Magda Luccioni
 2. Shkurt
  15
  Martohem me

  1. Neo 4:30 PM - afrikano - amerikanët
 3. Shkurt
  16
  Thu

  1. 02:15 HERMANOS en el Camino (Vëllezërit në Rrugën) - Të drejtat e migrantit në Meksikë

Përkthyes

Na gjeni në Facebook

Na Kontaktoni