Story + Politika

Mirë se vini në Shelbyville

Si pjesë e angazhimit të saj të vazhdueshme në terren publik dhe arsimit, Programi mbi Imigracionin dhe Demokraci ka partneritet me Story Voice aktiv + E projekteve Politika. Financuar nga Fondacioni MacArthur, i Story + E kampionëve Politika roli i narracionit në vendosjen terrenin për vendim të arsyetuar marrjes në individin dhe në nivel institucional. EPID organizoi shfaqjen e një dokumentari çmim-fituese, MIRË SE VINI NË SHELBYVILLE, e që tregon një komuniteti amerikan ndeshet me sfidat e fqinjëve të reja.

Deri më sot, shfaqja dhe diskutimet e MIRË SE VINI NË SHELBYVILLE janë mbajtur në Bibliotekën Publike Princeton, Muzeu Newark dhe Instituti Eagleton e Politikës në Rutgers University. (Foto flckr e eventare Princeton këtu .)

Për informacion mbi sjelljen Multimedia Shelbyville në komunitetin tuaj, na kontaktoni ose zë aktiv .

Ndryshimi ka ardhur në Tenesi rurale. Vendosur kundër sfondit të një ekonomie të paqëndrueshme, "Mirë se vini në Shelbyville" merr një vështrim intime në një qytet jugor si banorët e saj - bardhëve dhe amerikanëve të Afrikës, Latinët dhe Somalis - ballafaqohen me besimet e tyre, historitë e tyre dhe mënyrat e tyre në zhvillim të jetës. "Mirë se vini në Shelbyville", drejtuar dhe prodhuar nga Kim A. Snyder dhe ekzekutive të prodhuar nga shkak Fondacioni në bashkëpunim me Zërin aktiv, është vendosur të ajrit në PBS 24 Maj. Kontrolloni Listimet lokale për detaje.


Dokumentari ka nxitur tashmë mjaft lëvizje një nëpërmjet një seri të kufizuar shfaqjen e komunitetit dhe prezantime konferencë. QKL-ja kohët e fundit zhvilloi një shfaqje e webisodes nga dokumentari me më shumë se 100 udhëheqësve lokalë.

Seanca përfshirë vogël grup diskutimet në lidhje me veprimet që komunitetet janë të ndërmarrin për të kapërcyer hendekun ndërmjet kulturave.

Fillimin e platformë të re zë aktiv në Web, Shelbyville Multimedia, premton për të zgjeruar shtrirjen dhe rrisin ndikimin e dokumentarit, duke siguruar një mundësi për audienca të thellojnë bisedat për mënyrën se si historia e këtij qyteti të bëjë me vetë tyre.

Designed për të nxitur ndërtimin e komunitetit dhe harmoninë midis amtare lindur-amerikanëve, të emigrantëve dhe refugjatëve në mbarë vendin, në faqen e internetit interaktive përmban një sërë webisodes, të mediave sociale mjetet dhe fushatat disa kreative që përdorin video online për të frymëzuar histori ndarjen-dhe-ura për ndërtimin terren.

Kombëtare Lidhja e Qyteteve (KKP) është krenar për të bashkuar forcat me këtë fushatë krijuese dhe emocionuese për të krijuar komunitete mikpritëse më shumë dhe të integruar. Ka mënyra të ndryshme udhëheqësit e qytetit mund të lidhin:

1. Marrë pjesë në një ngjarje Cinema Komunitetit gjatë javëve të shpie deri të transmetuar. Kontrolloni Cinema Komunitetit orarin e shqyrtimit për të parë nëse ka një ngjarje që vijnë në qytetin tuaj apo qytetin.

2. Mblidhen shokët dhe kolegët tuaj për të shikuar transmetimin PBS më 24 maj. Kontrollo për listings lokale .

3. Shtoni logon Multimedia Shelbyville faqen tuaj te internetit apo blog për të siguruar miqtë tuaj të dinë në lidhje me filmin dhe transmetuar. Të jetë i sigurt për të link vizitorët tuaj për të www.ShelbyvilleMultimedia.org .

4. Join Conversation në Facebook . Bëhuni një tifoz, ftojnë pasuesit tuaj për të bërë një tifoz, lajme dhe pjesa tregime mbi murin dhe për të ndihmuar frymëzojnë rrjetin tonë në rritje për t'u njohur me fqinjët e tyre.

5. Mbjell një Webisode. Voice forum ka prodhuar 12 video të shkurtra Web që të shqyrtuar një sërë temash - besim, të familjes, të drejtave civile, komunitetin e ndërtimit, etj - nëpër historitë e banorëve dinamike Shelbyville së. Ju mund të përdorni këto video në faqen tuaj te internetit, blog, faqe Facebook, ose të tregojnë një në konferencën tuaj të ardhshëm apo grumbullimin. Ata çdo të vijë me pyetjet e diskutimit për të frymëzuar ndarjen dhe të mësuarit, nëse kjo është në një forum online ose një rreth dialog.

Plug në Multimedia Shelbyville Fushata përshëndetëse Tregime

Shumë emigrantë në rrugë për të "duke u bërë një amerikan", u ndihmuan nga dikush përgjatë rrugës. Voice aktiv çiftëzohet me Personin e Parë amerikane për të krijuar Stories përshëndetëse, një seri prej pesë videos shkurtër që të kapur këto akte të vogla të mirësisë, të madhe-momentet sinqertë dhe lidhje të thjeshta por të jetës në ndryshim.

Frymëzuar nga dokumentari i ri, "Mirë se vini në Shelbyville" - e vendosur për të transmetuar në PBS 24 Maj - Fushata është mbledhur dhe pret këto video në faqen e tyre përshëndetëse Tregime Tumblr në http://welcomingstories.tumblr.com/~~pobj me shpresë që të frymëzojnë më shumë Histori nga të gjithë vendin.

QKL-ja inkurajon të gjithë zyrtarët e qytetit për të paraqitur historitë e tyre -, video fotografi, tekst dhe madje edhe audio - në mënyrë që së bashku ne mund të demonstrojnë fuqinë e mirëpritur në qytetet tona.

• Për të mësuar më shumë rreth dokumentar, të drejtuar dhe prodhuar nga Kim A. Snyder dhe ekzekutiv prodhuar nga shkak Fondacioni, në bashkëpunim me Zërin aktiv, vizitoni: http://www.becausefoundation.org/films/index.php~~HEAD=pobj .

• Për të mësuar më shumë për të transmetuar në, vizitoni: http://www.pbs.org/independentlens/welcome-to-shelbyville/index.html~~HEAD=pobj .

• Për të mësuar më shumë rreth Shelbyville Multimedia, vizitoni: http://www.shelbyvillemultimedia.org/~~V .
Shofer Sahar është koordinatori i projektit me Zërin aktiv. Ajo mund të arrihet në Sahar@activevoice.net~~pobj .

^ Kthehu në krye

Ngjarjet e ardhshme

 1. Shkurt
  7
  Tue

  1. EKSPOZITE 4:30 pm: Imazhet e humbjes dhe kujtesë të përbashkët: Piktura nga Magda Luccioni
 2. Mar
  14
  Martohem me

  1. Workshop IRS Music: Për 501 Vogla dhe të Mesme (c) (3) 's
Shiko Kalendari »

Na Kontaktoni