Natyralizimi në Rutgers

Më 15 nëntor 2011, Programi Rutgers University në Emigracionit dhe Demokraci organizoi një ngjarje historike: Ceremonia e parë ndonjëherë Rutgers s Gallery Natyralizimi.

Me SHBA, NJ dhe Rutgers flamuj fluturues, 34 kandidatë nga 17 vende dhe pesë kontinentet e mori këtë hap dramatik, formalisht hyjnë shtetësi amerikane si qytetarë të natyralizuar. Ata shkonin në moshë nga 20 në 68 dhe ata përshëndetën nga 17 vende të ndryshme duke përfshirë Pakistani, Polonia, India, Italia, Nepali, Nigeria, Egjipti dhe El Salvador.

Dr Ruth Mandel, Drejtor i Institutit të Eagleton Politikë, përshëndeti dhe uroi kandidatët dhe familjet e tyre, dhe reflektuar mbi historinë e familjes se saj si e imigrantëve dhe refugjatëve nga e pushtuar nga nazistët Austrisë më shumë se 60 vjet më parë.

Dr John Thompson, Drejtor Qarkut të Shtetësisë së Shteteve të Bashkuara dhe Shërbimeve të Emigracionit, si dhe një alumnus Rutgers, shpjegoi të drejtat dhe përgjegjësitë e shtetësisë amerikane, dhe Zyra Fusha Drejtori Randi Borgen udhëhequr kandidatët në betimin e zyrës. Dr Anastasia Mann, Drejtor i Programit mbi Imigracionin dhe Demokraci hedhë dritë mbi përparësitë që emigrant New Jersey ofron shtetin, dhe Isabel Nazario, Vice President i Partneriteteve Komunitetit foli për rëndësinë e ndërrimeve aktuale demografike për të ardhmen e vendit.

Gjatë ceremonisë, Katherine De La Merced, një universitare RU dhe një anëtar i korit Voorhees kryer një version të një cappella e himnit Star mbuluar me yje Banner. Studentja diplomante Marlon Avellan udhëhequr kandidatët në pengut të besnikërisë.

Për informacion mbi procesin e natyralizim, e shohin Shtetet e Bashkuara të Emigracionit Shërbimin apo CitizenshipWorks .

Ngjarjet e ardhshme

 1. Prill
  23
  Mon

  1. 8:30 am Aktorët Emigracioni Konferenca 2012
 2. Prill
  30
  Mon

  1. Ligji Emigracioni Training Course
Shiko Kalendari »

Na Kontaktoni