Blog

27 Shk 2012 - nuk ka komente. Postuar nga News .

Duke vizituar prift meksikan tregon Studentët Rutgers në lidhje me rreziqet qe hasin migrantet Young

IMG_0310

Foto (prej L në R) janë Tim Shenk (përkthyes), Amelia (vullnetar me HERMANOS Camino en el), Padre Alejandro Solalinde (prift katolik dhe themelues i HERMANOS Camino en el), Janice Bukura (Profesor i asociuar, i punës dhe Edukimi dhe Fakulteti Drejtori, EPID), dhe zymbyl Miller (Research Associate, EPID).

Të enjten, shkurt 16, EPID dhe partnerët priti Padre Alejandro Solalinde, një prift katolik i cili punon në Ciudad Ixtepec Meksikë. Padre Alejandro po viziton Shtetet e Bashkuara për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me gjendjen e vështirë të emigrantëve nga Amerika Latine. Sipas Komitetit të të Drejtave të Njeriut Kombëtare të Meksikës (CNDH) më shumë se 11,000 emigrantë u rrëmbyen në Meksikë në një periudhë gjashtë-mujore në vitin 2010.


Padre Alejandro Solalinde

Padre Alejandro Solalinde merr një pyetjeje nga audiencaPadre Alejandro themeluar HERMANOS en El Camino simbolit Vëllezërit në Rrugën e), një nga një rrjet i organizatave jo-fitimprurëse që siguron strehë për emigrantët e Amerikës Qendrore, shumë nga Guatemala dhe Honduras, rrugës për në SHBA. Në HERMANOS en el Camino marrin emigrantët, mjekësi veshje dhe ushqim. Anëtarët e stafit gjithashtu dokumentuar emrat e udhëtarëve dhe ato të anëtarëve të familjeve të tyre. Në këtë mënyrë, kur emigrantët zhduken, familjet e tyre mund të kontaktohet. Padre Alejandro përshkroi si emigrantë adoleshente duke e bërë udhëtimin e tyre në veri shpesh bien viktimë e torturës, përdhunimit, punë të detyruar dhe rrëmbim. Një shumicë kurrë, tha ai, arrijnë në destinacionin e tyre.

Në një moment shumë të hidhur, një grua nga El Salvador ndarë një llogari personale që përforcuar mesazhin e Padre-së në lidhje me rreziqet përballë emigrantëve. New Brunswick banor përshkruar rrethanat e zhdukjes së 22-vjeçare të vëllait të saj të vjetër. Kontaktuar dy vjet më parë nga rrëmbyesit që kërkonin mijëra dollarë shpërblim për kthimin e tij të sigurt, ajo dërgoi një fillestar $ 2,000. E fundit shihet në Chiapas, vëllai i saj mbetet i zhdukur. Ajo i bëri jehonë të tjerët në falënderuar Padre Alejandro për punën e tij dhe tha se ajo mbetet me shpresë se një ditë ajo do të ribashkohen me vëllain e saj.


Studentët në Qendrën e Arsimit të Punës dëgjuar Padre Alejandro Solalinde e HERMANOS Camino en el, një autoritet mbi abuzimet e të drejtave të njeriut në pjesën jugore të Meksikës

Rreth 350 studentë të profesorit Janice gjobë (Studime punës) Peter Guarnaccia (Instituti për Shëndetësi, Health Care Politika dhe Hulumtime plakjes), i Rocío Magaña simbolit Antropologjia), David Bensman simbolit SMLR) dhe Anahi Russo simbolit WGS) morën pjesë në diskutim, i cili u mbajt në të Punës Rutgers Qendrës.

Lexim të mëtejshëm:
Për të mësuar më shumë rreth Padre Alejandro Solalinde dhe punën e tij, shih:
Anglisht: http://www.amnesty.ca/atrisk/index.php/father-alejandro-solalinde/
Spanjisht: http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/mexico-padre-solalinde-peligro/

Programi Eagleton mbi Imigracionin dhe Demokraci pret programe periodike si ky.

Për të marrë informacion në lidhje me ngjarjet e ardhshme, bashkohet ndjekin tonë RSS feed .

24 Shk 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin .

Yan Li | Web Designer


Yan Li është Designer Web i faqes EPID. Ajo është aktualisht një studente universitare në Rutgers University, New Brunswick, me një Teknologjisë së Informacionit dhe informatikes (ITI) të mëdha dhe të miturit japoneze. Ajo i pëlqen design, krijimtarinë, dhe teknologji, dhe shpreson të bëjë punën e ardhshëm në UI design, dizajn UX, dizajn grafik dhe web design, veçanërisht për organizatat jofitimprurëse.

Faqen e saj web është e vendosur këtu .14 Shk 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin .

Ryan Stark Lilienthal | Fellow

Ryan Stark Lilienthal praktikat ligj imigracioni në Princeton, New Jersey. Ai mori BA e tij në fe nga Tufts University dhe JD nga Brooklyn Ligjit Shkolla, ku ai ishte anëtar i Rishikimit të Ligjit Brooklyn. Z. Lilienthal aktualisht kryeson Emigracionit dhe Task Forca për Punësim e krye Einstein, dhe është në bordin e New Jersey Rrjeti Emigracionit politikëln NJIPN) dhe Bordit Këshillimor të Mbrojtjes e Amerikës Latine dhe Edukimin Ligjor Fund (LALDEF). Ai është një anëtar i Shoqatës Amerikane të Imigracionit Avokatëve simbolit AILA), dhe shërben si ndërlidhje legjislativ të Nju Xhersit kapitullin së. Përveç kësaj, z Lilienthal është në bordin Qendror të Hebrenjve Amerikanë Komitetit New Jersey kapitullit, dhe pret në interes të publikut, një program të jetojnë në radio 1300AM WIMG. Z. Lilienthal është Bashkë-Kryetari i Ardhmen Princeton, një anëtar i konsolidimit të Përbashkët / Shared Services Komisionit për Princeton Borough dhe Township, një anëtar i Bordit të njësisë bashkiake Princeton Zonimit e Rregullimit dhe një këshilltar i ish-Borough Princeton.

Jan 20, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga News .

EXTRA, EXTRA!


13 dhjetor 2011
Libri Style i NYT ulet përdorimin e "ILLEGALS" term për të përshkruar emigrantëve pa Statusin Ligjor.

Op-Ed kolumnist Bill Keller përgjigjur komenteve që lidhen me përdorimin e përdorimit të NYT-së në afat "illegals". Keller njoftoi ndryshimin e pas letra derdhur në nga lexuesit dëmtuara. Një shkëmbim me Phil B. Corbett i cili mbikëqyr çështjet gjuhësore për redaksi ndjekur.

Lexuesit në të gjithë vendin kishin kundërshtuar përdorimin e këtij termi. Sipas profesor Michael A. Olivas të Qendrës së Ligjit Houston, një prej ekspertëve më të shquar të vendit për ligjin e imigracionit që ndanë pikëpamjet e tij me Keller, "gjuha e përdorur në këto akuza diskursit, dhe njerëzit nuk mund të jetë e paligjshme. Veprimet e tyre mund të jetë, ose veprimet e prindërve të tyre mund të jetë, por ata nuk mund të jetë e paligjshme. ["Illegals"] nuk është i justifikuar në asnjë kuptim të përdor Kriminalistike, gjuhësore, kulturore ose të mandatit ".

Një lidhje në blogun Keller-së në NYT shpjeguar arsyen për ndryshimin, është këtu .

Jan 7, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga resurset ligjore .

American Emigracioni Avokatët Shoqata

Avokatët e Emigracionit American Association (AILA) është shoqatë kombëtare e mbi 11.000 avokatëve dhe profesorëve të ligjit që e praktikojnë dhe mësojnë ligjin e imigracionit.

Faqja Personale:

http://www.aila.org/~~V

Jan 7, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga resurset ligjore .

American Miqtë Shërbimi Komiteti

American Miqtë Shërbimi Komiteti (AFSC) është një organizatë kuakeri që përfshin njerëzit e besimeve të ndryshme të cilët janë të angazhuar për drejtesise shoqerore, paqes dhe shërbimit humanitar. Puna jonë bazohet në parimet e Shoqërisë së Miqve Fetare, besimi në vlerën e çdo personi dhe besimi në fuqinë e dashurisë për të kapërcyer dhunën dhe padrejtësinë.

Website

http://www.afsc.org

Jan 7, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga marrëdhënie pune .

Punëtorët e brendshme të Bashkuara

E themeluar në vitin 2000, Punëtorët e brendshme e Bashkuara [DWU] është një organizatë e Karaibet, Latina dhe afrikane nannies, të colf, dhe kujdestarët e moshuar në Nju Jork, organizuar për pushtet, respekt, standardet e punës dhe të ndershme për të ndihmuar ndërtimin e një lëvizje për t'i dhënë fund shfrytëzimit dhe shtypjes për të gjithë.

Faqja Personale:

http://www.domesticworkersunited.org/~~V

Jan 7, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga marrëdhënie pune .

Punëtor National Day Organizimi i Rrjetit

NDLON përmirëson jetën e punëtorëve ditore në Shtetet e Bashkuara. Për këtë qëllim, NDLON punon për bashkimin dhe e forcon është organizata anëtare të jetë më strategjike dhe efikase në përpjekjet e tyre për të zhvilluar lidershipin, mobilizimin, organizimin dhe punëtorë në ditë në mënyrë që të mbrojë dhe për të zgjeruar punën e tyre civile dhe të drejtat e njeriut. NDLON nxit mjedise të sigurta shumë humane për punëtor ditë, burra dhe gra, për të fituar një jetesë, të kontribuojnë në shoqëri dhe të integrohen në komunitet.

Faqja Personale:

http://www.ndlon.org/~~V

Jan 7, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga marrëdhënie pune .

ImmigrationWorks

ImmigrationWorks SHBA është një organizatë kombëtare avancimin e emigracionit reformë që punon për të gjithë amerikanët - punëdhënësve, punëtorëve dhe qytetarëve. Qëllimet e saj binjake: për të edukuar publikun në lidhje me përfitimet e emigracionit dhe për të ndërtuar një rrymë elektoratin baze ne favor të së drejtës më të mirë - pronarët e bizneseve dhe të tjerët nga të gjithë Amerikën të gatshëm të flasin dhe të kërkojnë një rishikim.

Faqja Personale:

http://www.immigrationworksusa.org/~~V

21 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Imigracionit në pop kulturës .

Emigracioni në Kulturës Popullore

ARGENTINES, portugalisht dhe Grekët

Kliko për të filluar duke dëgjuar ...

Nora Bayes

Aretha Franklin, Arlo Guthrie, Ruben Blades dhe Downs Lila kanë regjistruar të gjithë ata: këngët amerikane rreth imigracionit janë aq i vjetër sa Amerika vetë. Ndonjëherë simpatik, ndonjëherë me gjemba, ndonjëherë diçka në mes: Së bashku ata tregojnë historinë e përvojës amerikane.

Në këtë incizim optimiste nga 1920, "Argentines, portugalisht dhe grekët", poked Këngëtarja Nora Bayes fun në perceptimet e kulture atëhershëm të ri të emigrantëve. Bayes (lindur Goldberg) ishte një kompozitor dhe interpretues popullor. Martesat pesë e saj dhe të kaluarën misterioze (madje edhe miqtë e saj nuk e di se ku ajo ishte e lindur) ndihmoi të bëjë atë, sipas një mik, "magjepsës, të irritues, bujare, e pakujdesur-një personalitet të ndarë, një figurë interesante."

Këtu, ajo këndon e një vendi të dyja themeluar nga, dhe përmbytur me, emigrantët - dhe kështu me padurim. Jo vetëm që "ata" shesin gazetat tuaja dhe të shkëlqejë këpucët tuaja, ato gjithashtu marrin vende në metro, të përzënë makina më të shtrenjta, dhe të fitojë zemrat e vajzave loveliest. Dhe pse ata "nuk e di ligjin," kur vjen puna për të kënduar këngë patriotike, ajo është e Argentines, portugalisht dhe grekët që e di të gjitha fjalët.

Ngjarjet e ardhshme

 1. Shkurt
  7
  Tue

  1. EKSPOZITE 4:30 pm: Imazhet e humbjes dhe kujtesë të përbashkët: Piktura nga Magda Luccioni
 2. Mar
  14
  Martohem me

  1. Workshop IRS Music: Për 501 Vogla dhe të Mesme (c) (3) 's
Shiko Kalendari »

Na Kontaktoni