Destinacioni, New Jersey: Si Emigrantët Përfitimi ekonomisë shtetërore

PËRMBLEDHJE EKZEKUTIVE


Emigrantët New Jersey-së janë aq të domosdoshme për ekonominë e saj se në qoftë se keni kryer eksperimentin e mendimit të zbritur punën e tyre, ju do të gjeni se New Jersey vetë do të bluaj për të ndalur një. Përqendruar Pasi në qytetet veriore të shtetit, emigrantët e sotëm jetojnë në çdo cep të shtetit: Nga raportimi gazetarit Domenikane në Jersey City, në farmaci indian në laboratorin e saj në Plainsboro; nga italian deli-pronarit gdhendje prosciutto në Montclair, për të haitian Babai i makinës një taksi në Camden, nga profesori libanez drejtimin seminarin e saj në Princeton, për Kastrati prerjeve riu guatemalan në Pinelands: Emigrantët të re kandidojë Jersey.

Sipas regjistrimit të SHBA, 1.7 milion banorë 8,7 milion New Jersey ishin lindur jashtë Shteteve të Bashkuara. Vetëm Nju Jork dhe Kaliforni kanë përmasa më të mëdha të emigrantëve. Ndërsa pjesa e tij e emigrantëve ka qenë në rritje që nga viti 1970, New Jersey pa rritjen më të shpejtë të popullsisë së saj emigrante në mes 1990 dhe 2000.

Shumica e të huaj lindur vijë në New Jersey që kërkojnë jetë më të mirë për veten dhe fëmijët e tyre, kryesisht nëpërmjet punës. Për shkak të rinisë së tyre relative, emigrantët përbëjnë një pjesë edhe më të madh të fuqisë punëtore (28 përqind) sesa e popullsisë së përgjithshme (21 përqind).

Punëtorët emigrantë të mbajë çdo punë imagjinueshëm. Në përgjithësi, megjithatë, ata janë përqendruar në skajet lartë dhe të ulët të arsimimit dhe shkallë fituar. Emigrantët përbëjnë 40 për qind të bartësve shkallë të avancuar gjithë vendin. Aftësitë e tyre të specializuara t'i bëjë ata të domosdoshëm për të reputacionit të New Jersey-së si një qendër e inovacionit dhe të teknologjisë ...


> Shkarko Raportin e plotë

Na Kontaktoni