Fakte Rreth NJ Emigrantëve

Sheets reja fakti,

Emigracioni në New Jersey është i dallueshëm:

NJ Diversiteti

  • Më shumë se çdo shtet tjetër, New Jersey ka histori konstante e tërheqjes së lindur jashtë vendit të ardhurit.
  • Që nga Scandanavians ngritur kampin ardhshëm të indianëve Lenape në ditët e koloniale, individët dhe familjet kanë mbërritur në New Jersey nga vendet e huaja.
  • Mesatarisht, emigrantët në New Jersey kanë tendencë të jenë më tepër të arsimuar se ata që jetojnë diku tjetër.
  • Të dhënat nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës tregojnë se gati gjysma (48 për qind) e banorëve të shtetit me gradë master dhe 41 për qind të atyre me doctorates në fusha shkencore janë emigrantë.
  • Punëdhënësit vetëm në AK dhe NY skedar për më tepër të lartë të kualifikuar H1-B viza se ato në New Jersey.
  • Diversiteti i pakrahasueshëm shënon huaj lindur popullsinë New Jersey-së.

Sot, më e madhe e shtetit të huaj lindur popullsisë vijnë nga:

  • India në 10 për qind
  • Meksika në 6.7 për qind
  • Filipinet në 4.9 për qind

Gjysma e të gjithë emigrantëve New Jersey-së janë qytetarë të natyralizuar. E mbetur, shumica janë banorë ligjorë Permanente LPRs).

Mapping NJ Immigrants

Na Kontaktoni