Lajm

SHTETËSIA Rutgers paraqitur në Wake RU-TV-së UP Rutgers

19 Pri 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësinë Rutgers , e Lajmeve .

Anastasia Mann, drejtor i EPID, foli në një intervistë për shtetësinë Rutgers më 19 prill, 2012 në Wake Up RU TV program Rutgers.

Intervistë ndodh 12:45 minuta in

Shënim: Nëse video nuk punon, ju lutem shkoni tek http://rutv.rutgers.edu/programming-channels/wake-rutgers~~pobj dhe për të gjetur 19 prill, 2012 video.

Duke vizituar prift meksikan tregon Studentët Rutgers në lidhje me rreziqet përballur migrantët e rinj

27 Shk 2012 - nuk ka komente. Postuar nga News .

IMG_0310

Foto (prej L në R) janë Tim Shenk (përkthyes), Amelia (vullnetar me HERMANOS Camino en el), Padre Alejandro Solalinde (prift katolik dhe themelues i HERMANOS Camino en el), Janice Bukura (Profesor i asociuar, i punës dhe Edukimi dhe Fakulteti Drejtori, EPID), dhe zymbyl Miller (Research Associate, EPID).

Të enjten, shkurt 16, EPID dhe partnerët priti Padre Alejandro Solalinde, një prift katolik i cili punon në Ciudad Ixtepec Meksikë. Padre Alejandro po viziton Shtetet e Bashkuara për të rritur ndërgjegjësimin në lidhje me gjendjen e vështirë të emigrantëve nga Amerika Latine. Sipas Komitetit të të Drejtave të Njeriut Kombëtare të Meksikës (CNDH) më shumë se 11,000 emigrantë u rrëmbyen në Meksikë në një periudhë gjashtë-mujore në vitin 2010.


Padre Alejandro Solalinde

Padre Alejandro Solalinde merr një pyetjeje nga audiencaPadre Alejandro themeluar HERMANOS en El Camino simbolit Vëllezërit në Rrugën e), një nga një rrjet i organizatave jo-fitimprurëse që siguron strehë për emigrantët e Amerikës Qendrore, shumë nga Guatemala dhe Honduras, rrugës për në SHBA. Në HERMANOS en el Camino marrin emigrantët, mjekësi veshje dhe ushqim. Anëtarët e stafit gjithashtu dokumentuar emrat e udhëtarëve dhe ato të anëtarëve të familjeve të tyre. Në këtë mënyrë, kur emigrantët zhduken, familjet e tyre mund të kontaktohet. Padre Alejandro përshkroi si emigrantë adoleshente duke e bërë udhëtimin e tyre në veri shpesh bien viktimë e torturës, përdhunimit, punë të detyruar dhe rrëmbim. Një shumicë kurrë, tha ai, arrijnë në destinacionin e tyre.

Në një moment shumë të hidhur, një grua nga El Salvador ndarë një llogari personale që përforcuar mesazhin e Padre-së në lidhje me rreziqet përballë emigrantëve. New Brunswick banor përshkruar rrethanat e zhdukjes së 22-vjeçare të vëllait të saj të vjetër. Kontaktuar dy vjet më parë nga rrëmbyesit që kërkonin mijëra dollarë shpërblim për kthimin e tij të sigurt, ajo dërgoi një fillestar $ 2,000. E fundit shihet në Chiapas, vëllai i saj mbetet i zhdukur. Ajo i bëri jehonë të tjerët në falënderuar Padre Alejandro për punën e tij dhe tha se ajo mbetet me shpresë se një ditë ajo do të ribashkohen me vëllain e saj.


Studentët në Qendrën e Arsimit të Punës dëgjuar Padre Alejandro Solalinde e HERMANOS Camino en el, një autoritet mbi abuzimet e të drejtave të njeriut në pjesën jugore të Meksikës

Rreth 350 studentë të profesorit Janice gjobë (Studime punës) Peter Guarnaccia (Instituti për Shëndetësi, Health Care Politika dhe Hulumtime plakjes), i Rocío Magaña simbolit Antropologjia), David Bensman simbolit SMLR) dhe Anahi Russo simbolit WGS) morën pjesë në diskutim, i cili u mbajt në të Punës Rutgers Qendrës.

Lexim të mëtejshëm:
Për të mësuar më shumë rreth Padre Alejandro Solalinde dhe punën e tij, shih:
Anglisht: http://www.amnesty.ca/atrisk/index.php/father-alejandro-solalinde/
Spanjisht: http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/mexico-padre-solalinde-peligro/

Programi Eagleton mbi Imigracionin dhe Demokraci pret programe periodike si ky.

Për të marrë informacion në lidhje me ngjarjet e ardhshme, bashkohet ndjekin tonë RSS feed .

EXTRA, EXTRA!

Jan 20, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga News .


13 dhjetor 2011
Libri Style i NYT ulet përdorimin e "ILLEGALS" term për të përshkruar emigrantëve pa Statusin Ligjor.

Op-Ed kolumnist Bill Keller përgjigjur komenteve që lidhen me përdorimin e përdorimit të NYT-së në afat "illegals". Keller njoftoi ndryshimin e pas letra derdhur në nga lexuesit dëmtuara. Një shkëmbim me Phil B. Corbett i cili mbikëqyr çështjet gjuhësore për redaksi ndjekur.

Lexuesit në të gjithë vendin kishin kundërshtuar përdorimin e këtij termi. Sipas profesor Michael A. Olivas të Qendrës së Ligjit Houston, një prej ekspertëve më të shquar të vendit për ligjin e imigracionit që ndanë pikëpamjet e tij me Keller, "gjuha e përdorur në këto akuza diskursit, dhe njerëzit nuk mund të jetë e paligjshme. Veprimet e tyre mund të jetë, ose veprimet e prindërve të tyre mund të jetë, por ata nuk mund të jetë e paligjshme. ["Illegals"] nuk është i justifikuar në asnjë kuptim të përdor Kriminalistike, gjuhësore, kulturore ose të mandatit ".

Një lidhje në blogun Keller-së në NYT shpjeguar arsyen për ndryshimin, është këtu .

Na Kontaktoni