Shtetësia Rutgers

THANK YOU, vullnetarët! (NB)

Maj 4, 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësi Rutgers .

Thank You Poster

Faleminderit për Shtetësinë vullnetarë Rutgers!

Më e diel, dhjetor 9, ju bërë të mundur për Shtetësi Rutgers për të ofruar ndihmë për rreth aplikimit natyralizimit 60 banorë të ligjshëm të përhershëm. "Amerikanët me zgjedhje", i cili mori pjesë përfaqësuar 25 vende të ndryshme, duke përfshirë Argjentinë, Australi, Kanada, Kili, Kina, Kosta Rika, Kuba, Republika Dominikane, Ekuador, Egjipti, El Salvador, Guatemala, Haiti, India, Italia, Xhamajka, Meksika, Liberi , Paraguai, Peru, Filipinet, Sierra Leone, Korea e Jugut, Spanja, Venezuela dhe.

Si vullnetarë të përkushtuar, ju përshëndeti pjesëmarrësit në Rutgers dhe i ndihmoi ata të lundruar në rrugën e shtetësi amerikane. Për shumë, kjo ishte vizita e parë në Rutgers dhe një ditë shumë prej tyre kurrë nuk do të harroj. Ju faleminderit!
A pak kërkesa:

  • Tregojnë miqtë tuaj dhe të familjes në lidhje me projektin. Ne jemi gjithmonë në vëzhgim për partnerë të rinj, vullnetarë dhe financuesit. Këto mund të jenë individët, kompanitë ose organizatat. Dërgoni idetë tuaja për CR@eagleton.rutgers.edu .
  • Ju lutem merrni pak minuta për të na tregoni për Shtetësi përvojën tuaj Rutgers. Feedback juaj do të na ndihmojë të dini se çfarë është duke punuar mirë dhe çfarë mund të përmirësohet.
  • Të vijnë përsëri! Ne shohim përpara për të punuar me ju përsëri. Shtetësia Rutgers do të mbajë disqet ndihmë të dielën, 10 mars në New Brunswick, e shtunë, mars 30 në Camden, dhe të shtunën, 6 prill në Newark.
  • Gjeni fotot freskët dhe të lënë komente në lidhje ditës në Facebook faqen cr-së.

Edhe një herë, ju falënderoj për të dhënë bujarisht nga koha juaj, talentin dhe pasionin tuaj tuaj!

Me mirënjohje,

Ekipi Rutgers Shtetësia

THANK YOU, vullnetarët! (Camden)

26 prill 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësi Rutgers .

Thank You Poster

Faleminderit për Shtetësinë vullnetarë Rutgers!

Të shtunën pasdite, ju bërë të mundur për Shtetësi Rutgers për të siguruar ndihmë natyralizimit aplikimi për 63 banorët e ligjshëm të përhershëm. "Amerikanët me zgjedhje", i cili mori pjesë përfaqësuar 33 vende të ndryshme, duke përfshirë Poloninë, Haiti, Kina, Gana, Filipine, Guatemala, Kuba, Meksika, Rusia, Egjipti, Bermuda, Ekuador, Belgjika dhe Korea.

Si vullnetarë të përkushtuar, ju përshëndeti pjesëmarrësit në Rutgers dhe i ndihmoi ata të lundruar në rrugën e shtetësi amerikane. Për shumë, kjo ishte vizita e parë në Rutgers dhe një ditë shumë prej tyre kurrë nuk do të harroj. Ju faleminderit!

A pak kërkesa:

  • Tregojnë miqtë tuaj dhe të familjes në lidhje me projektin. Ne jemi gjithmonë në vëzhgim për partnerë të rinj, vullnetarë dhe financuesit. Këto mund të jenë individët, kompanitë ose organizatat. Dërgoni idetë tuaja për CR@eagleton.rutgers.edu.
  • Ju lutem merrni pak minuta për të na tregoni për Shtetësi përvojën tuaj Rutgers. Feedback juaj do të na ndihmojë të dini se çfarë është duke punuar mirë dhe çfarë mund të përmirësohet.
  • Të vijnë përsëri! Ne shohim përpara për të punuar me ju përsëri. Shtetësia Rutgers do të mbajë disqet ndihmë në e shtunë, nëntor 10 në Newark dhe e diel, dhjetor 9 në New Brunswick .
  • Gjeni fotot freskët dhe të lënë komente në lidhje ditës në Facebook faqen cr-së.

Edhe një herë, ju falënderoj për të dhënë bujarisht nga koha juaj, talentin dhe pasionin tuaj tuaj!

Me mirënjohje,

Randi M. Chielewski
Janice Bukura
Joanne Gottesman
Andrea Huerta
Eva Klothen
Liz Zahler

Shtetësia Rutgers: Rrënjët Jersey, Global Reach

23 prill 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësi Rutgers .

Spanish:

Kineze:

Korean:

Saakshi Intervistë Arora

23 prill 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësi Rutgers .

Saakshi Arora, një i ri në Rutgers University, kohët e fundit mori pjesë në një ceremoni të organizuar nga natyralizimit Shtetësi Rutgers në Institutin Eagleton e politikës. Atje, ajo dhe nëna e saj u bë plotësisht i natyralizuar shtetas të Shteteve të Bashkuara. Vanessa Matthews, një vullnetar me Programin Eagleton mbi Imigracionin dhe Demokraci, intervistuar znj Arora për një artikull të shfaqë në Citizenship Rutgers ' newsletter dhe faqe web në http://epid.rutgers.edu/gallery/citizenship-rutgers/ .

Saakshi, një student i Rutgers, nëna e saj, një shkencëtar hulumtim, dhe amerikanët të tjera të reja ngritën duart e tyre të të drejtave si ata u betuan si qytetarët e SHBA në Rutgers University, në nëntor 2011.

Vanessa: Cili është vendi juaj amtare dhe sa kohë keni jetuar në Shtetet e Bashkuara?
Saakshi: Unë jam 20 vjeç dhe ka lindur në Indi. Unë kam jetuar në Shtetet e Bashkuara për 11 vjet. Kur isha 9 vjeç, nëna ime mori një (H1B) vizë pune me një kompani farmaceutike në Shtetet e Bashkuara, e cila është kur kemi lëvizur.

Vanessa: Cili ishte procesi si për ju që të bëhet një qytetar natyralizuar?
Saakshi: Unë në fakt mendonin se ishte me të vërtetë bukur. Kur unë shkova për të marrë provimin (shtetësi) në Newark, unë ishte me të vërtetë nervor, por ata thanë: kam kaluar! Rreth pesë minuta më vonë dikush më ftoi në ceremoninë Rutgers shtetësisë. Unë kam qenë i ngacmuar që të pranojë për shkak të qenë pjesë e Rutgers dhe Douglass (College) ka qenë një përvojë e mrekullueshme kështu që duke qenë natyralizuar në kampus ishte një ide e madhe.

Vanessa: A mund të përshkruani përvojën tuaj si një LPR në RU? A ju të përballet me ndonjë pengesë?
Saakshi: Unë kam ardhur në SHBA në një vize H1B nëpërmjet punës së nënës sime, kështu që unë vërtetë nuk përballen me ndonjë sfida të mëdha në Rutgers. Pas nja dy vjet, ne kemi aplikuar për një Green Card përmes kompanisë saj dhe 5 vjet pas kësaj ne kemi aplikuar për shtetësi. Ajo mori një kohë, por ne fund mori atë dhe programi Rutgers 'për të ndihmuar në shqyrtimin e aplikimit dhe dokumentet ishte e madhe. Ne ishim të shqetësuar me të vërtetë mbi atë se nëse ne nuk ishin bërë atë rrugën e drejtë, kështu që ajo ishte e madhe që të ketë të gjitha pyetjet tona përgjigjur.

Vanessa: Si, në qoftë se në të gjitha, ka natyralizim ndryshuar perspektivën tuaj në arsimin e lartë apo që jetojnë në Shtetet e Bashkuara në përgjithësi?
Saakshi: Ju e dini, unë u pyet të njëjtën pyetje kur kam përfunduar provimin në Newark, pasi ata gjetën se unë isha një student Rutgers. Në atë moment, unë nuk u ndjeva asgjë ndryshe, kam menduar për atë si vetëm ndryshimin nga të qenit një shtetase indiane për të qenë një qytetar amerikan. Por pastaj kuptova kjo është një punë e madhe. Unë tani jam i ngazëllyer me të vërtetë për të votuar, të cilën unë nuk mund të bëjë, kur unë u kthye 18, dhe ky është një vit i madh për të bërë atë. Duke qenë një qytetar i SHBA jep edhe mua një përfitim shtesë të kualifikimit për grantet e arsimit, të cilat unë nuk kanë qasje në para, kështu që është e madhe.

Vanessa: Çfarë pasqyrë apo këshilla do të ju ofrojë studentëve të tjerë, LPRs apo studentët pa dokumente, në ndjekjen e një rruge për qytetarinë?
Saakshi: Unë patjetër do të tregoj atyre për të marrë kohë për çdo gjë kërkimore. Është e vështirë të jenë të kënaqur me ndryshimin e nënshtetësisë tuaj dhe njerëzit do të shkojnë nëpër ato ndjenja të përziera. Por unë mendoj se është e madhe një herë ju bëni, sepse ju keni kaq shumë opsione më shumë dhe janë në gjendje të zhvillojnë një rrugën e karrierës për të dhënë fëmijët tuaj mundësi më të mira, si nëna ime bëri. Unë nuk kanë vese që shumë mbrapa në Indi që kur kam qenë vetëm 9, kështu që ishte pak e vështirë për mua, por pasi njerëzit e pranojnë se ndryshimi, atëherë unë mendoj se përfitimet janë awesome.

Vanessa: Çfarë, nëse ka ndonjë, burime të tjera keni përdorur për të mësuar në lidhje me natyralizimin ose për të lehtësuar tuaj?
Saakshi: Ne kryesisht përdorur faqen e internetit të USCIS përgjithshme dhe mjetet Rutgers shtetësisë.

Vanessa: Që ju pranishëm në ceremoninë e natyralizimit në RU, si e bëri atë të ndjehen për të marrë shtetësinë tuaj në kampus të njëjtën ku ju janë gjithashtu të fituar diplomën?
Saakshi: Unë nuk mund t'ju them se sa qef kam qenë. Ajo nuk ishte si një ditë normale. Unë i thashë nënës sime, "Mami, unë jam duke shkuar për kampus tim për t'u bërë një qytetar." Kjo ishte e tillë një punë e madhe në jetën time. Nëna ime ndryshoi jetën e saj për të sjellë më në Shtetet e Bashkuara për një mundësi më të mirë dhe unë nuk mund të mendoj për një person më të mirë për të marrë me të natyralizuar.

Saakshi dhe nëna e saj paraqesin me një punonjës të Departamentit të Sigurisë Kombëtare pas marrjes betimin e besnikërisë.


Vanessa: Që nga ju dhe nëna jote janë natyralizuar në të njëjtën kohë, ju mund të përshkruani se si jeni ndjerë në lidhje me atë përvojën nënë-bijë (ose me të afërm të tjerë)?
Saakshi: Unë kam një motër më të rinj që është 8 dhe u lindur këtu, kështu që unë nuk kam asnjë vëllezërit e motrat e tjera që ishin duke shkuar për të marrë natyralizuar, kështu që ajo ishte vetëm nëna ime dhe mua. Mirëpo, motra ime ishte shumë e ngazëllyer për ne. Ajo e pa se sa i veçantë ishte dhe përvoja ishte mërzitur edhe se ajo nuk mund ta bëjë këtë, too. Nëna ime ka qenë kështjella ime, ajo ka qenë me mua tërë kohën, kështu që ajo ishte e mahnitshme për të bërë atë me të. Ndërkohë, tani motra ime është e ngazëllyer që unë mund të shkojnë dhe të votojnë për buxhetin e shkollës së saj në mënyrë klasa e saj mund të fitojë një akullore sociale (qesh).

Vanessa: Cilat janë qëllimet tuaja profesionale apo të ardhshëm si një amerikan "zyrtare"?
Saakshi: (qesh) Tani për tani unë jam duke studiuar psikologji dhe Neuroscience dhe unë dua të ndjekin shkollën mjekësore në të ardhmen.

Vanessa: A ka ndonjë gjë tjetër që ju do të doja të ndajë me shtetësi Rutgers apo të komunitetit emigrant në lidhje me përvojën tuaj?
Saakshi: Unë vetëm do të thonë se kjo është një proces mahnitshme për të shkuar nëpërmjet, por të gjithë duhet të jenë të gatshëm për të marrë ndihmë. Ajo është një proces i gjerë dhe i shtrenjtë, unë nuk e di se si njerëzit me të cilët luftojnë me të holla do të paguajnë për atë, por unë do të hulumtimit për ndonjë ndihmë. Unë mendoj se arsyeja kryesore pse njerëzit hezitoni për të aplikuar është për shkak se ajo është e lodhshme, të tepërta dhe të vështira për t'u kuptuar, kështu që definitivisht nuk kini frikë të kërkoni ndihmë.

Vanessa: Thank you so much për kohën tuaj, Saakshi! Ajo është e madhe biseduar me ju!

SHTETËSIA Rutgers paraqitur në prag Ru-TV UP Rutgers

19 prill 2012 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësi Rutgers , News .

Anastasia Mann, drejtor i EPID, foli në një intervistë për shtetësinë Rutgers më 19 prill 2012 në Wake Up Ru TV programin Rutgers.

Intervistë ndodh 12:45 minuta in

Shënim: Nëse video nuk punon, ju lutem shkoni te http://rutv.rutgers.edu/programming-channels/wake-rutgers dhe për të gjetur 19 prill 2012 video.

Rutgers nis 'Rutgers qytetari "Tri-kampus

11 tetor 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Shtetësi Rutgers .

Immigrant Family

Një familje shumë të lumtur emigrant nga CR New Brunswick!

Më të mirë të Rutgers ishte në ekran me nisjen e Shtetësisë Rutgers, një universitet me bazë aplikimi shtetësinë asistenca e projektit, në New Brunswick më 9 prill 2011.

Kjo tre-kampus bashkëpunimi solli përfaqësues i banorëve përafërsisht 400.000 New Jersey-së Ligjore Përhershëm në Qendrën Studentore në New Brunswick. Çdo pjesëmarrës u ul me një avokat emigracioni për të shqyrtuar dokumentet e tyre dhe një anëtar, studenti fakultet apo stafi i cili kishte qenë trajnuar në formë N200.

Studentët, fakultet, stafi dhe alumni nga 24 vende të botës dhe rreth New Jersey, i mbështjellë sleeves e tyre për të bërë punën e integrimit, së bashku me miqtë, kolegët, shokët e klasës dhe fqinjët.

Në sajë të 50 vullnetarëve + Rutgers dhe miqtë tanë nga Universitetin e qytetit të Nju Jorkut SHTETËSISË TANI!, Gati 100 njerëz kishin një konsultim falas me një avokat emigracioni. Nga këto vetëm rreth 50 njerëz u takuan drejta standarde për të përfunduar aplikimin. E gjithë kjo u arrit vetëm në një dritare tre orë.

Ata të cilët kanë marrë ndihmë profesionale juridike falas nga avokatët e imigracionit vullnetarizmit kohën e tyre të përfshihen studentë Rutgers (grad dhe undergrad), stafin (nga zhvillimi për shërbimet e ushqimit), dhe (Fakulteti paktën një departament karrige, dhe shumë të tjerë), së bashku me familjet e tyre miqtë, familja dhe fqinjët.

Diversiteti mirënjohur New Jersey ishte në shfaqje në mesin e atyre që morën pjesë. Ata erdhën nga 24 kombe të ndryshme: Britania e Madhe, India, Filipinet, Nigeria, Honduras, Sllovakia, Kosta Rika, Guatemala, Meksika, Sierra Leone, Xhamajka, Indonezia, Sri Lanka, El Salvador, Portugalia, Argjentina, Republika e Gjeorgjisë, Gana, Peru, Hong Kong, dhe Republika Domenikane.

Vullnetarët Student kontribuar njohuritë e tyre kulturore, gjuhësore, kapacitet teknike, know-how dhe entuziazëm qytetare.

Shtetësia TANI stafit (Drejtori, Allan Wernick, Zëvendës Drejtor, James McGovern, dhe Koordinatore për projekte të veçanta, Kymete Gashi), ka ofruar asistencë teknike kritik bazuar në historinë 14-vjeçare të drejtimin që projekti të gjithë pesë lagjet e New York City.

Bonner lider Giuseppe Cespedes udhëhequr kuadrove energjike dhe të aftë të vullnetarëve universitare methodically përmes procesit të përpiktë e ndihmës aplikimit.

Giuseppe Cespedes and Dr. Anastasia Mann

Giuseppe Cespedes dhe Dr Anastasia Mann

Një ndërmarrje kooperativë e në një shkallë të paparë, Qytetaria Rutgers mblodhi, Fakulteti studentët dhe të diplomuarit nga shkollat ​​e ligjit Rutgers në Camden dhe Newark. Ata me kusht shumë të udhëzimit e nevojshme dhe ekspertizën.

Ashtu si bashkëpunimet më të mira, Qytetaria Rutgers martohet esprit de corps me efikasitet dhe përsosmërisë. Të gjithë ishin të gatshme në ekran në këtë ngjarje fillimit.

Tutje! Një delante!

Stay tuned: ndalesa e ardhshëm për Shtetësi Rutgers janë disqet në Camden (10/1) dhe Newark (10/29)!

Për informacion në lidhje me bashkimin e Rutgers Shtetësia vullnetare trupë, duke mbështetur përpjekjet financiarisht, ose marrja e ndihmës, shkruani Dr amann@rutgers.edu Anastasia Mann

Na Kontaktoni