Author Arkivi

Rutgers University pret Ceremonia e parë e natyralizimit

21 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Demokraci Kulturore .

Being Sworn In

Më 15 nëntor 2011, Programi Rutgers University në Emigracionit dhe Demokraci organizoi një ngjarje historike: Ceremonia e parë ndonjëherë saj Natyralizimi.

Me SHBA, NJ dhe Rutgers flamuj fluturues, 34 kandidatë nga 17 vende dhe pesë kontinente, e mori këtë hap dramatik, formalisht hyjnë shtetësi amerikane si qytetarë të natyralizuar. Ata shkonin në moshë nga 20 në 68 dhe ata përshëndetën nga 17 vende të ndryshme duke përfshirë Pakistani, Polonia, India, Italia, Nepali, Nigeria, Egjipti dhe El Salvador.

Dr Ruth Mandel, Drejtor i Institutit të Eagleton Politikë, përshëndeti dhe uroi kandidatët dhe familjet e tyre, dhe reflektuar mbi historinë e familjes se saj si e imigrantëve dhe refugjatëve nga e pushtuar nga nazistët Austrisë më shumë se 60 vjet më parë.

Dr John Thompson, Drejtor Qarkut të Shtetësisë së Shteteve të Bashkuara dhe Shërbimeve të Emigracionit, si dhe një alumnus Rutgers, shpjegoi të drejtat dhe përgjegjësitë e shtetësisë amerikane, dhe Zyra Fusha Drejtori Randi Borgen udhëhequr kandidatët në betimin e zyrës. Dr Anastasia Mann, Drejtor i Programit mbi Imigracionin dhe Demokraci hedhë dritë mbi përparësitë që emigrant New Jersey ofron shtetin, dhe Isabel Nazario, Vice President i Partneriteteve Komunitetit foli për rëndësinë e ndërrimeve aktuale demografike për të ardhmen e vendit.

Naturalization Ceremony at Rutgers

Gjatë ceremonisë, Katherine De La Merced, një universitare RU dhe një anëtar i korit Voorhees kryer një version të një cappella të mbuluar me yje Banner Star. Vitit të parë student i diplomuar, Marlon Avellan, një qytetar i natyralizuar së fundi nga Kosta Rika, të udhëhequr kandidatët në pengut të besnikërisë.

Dream Akti Ekspert Olivas flet në Rutgers [Video]

17 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Qasja arsimit të lartë .

Më 10 mars në 3, Profesor Michael A. Olivas, i Universitetit të Houston Fakultetit Juridik, foli në lidhje me emigracionin dhe qasjen në arsimin e lartë, në një bisedë me titull:

Unë kisha një ëndërr (Akti): Migrimi, arsimin e lartë, dhe shpresoj

Yael Bromberg | Legal Çështjeve Associate Programi

16 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin e më gjerë .

Yael Bromberg është një Çështjeve Ligjore Associate Programi me shtetësi të Rutgers, një iniciativë e Programit mbi Imigracionin dhe Demokraci. Ajo është një New Jersey-ngritur diplomuar në Rutgers Shkollën e Ligjit të Newark dhe Douglass Kolegjit. Ajo e specializuar në ligjin e interesit publik, duke u fokusuar në ndikimit të procesit gjyqësor, kërkimin dhe avokimit. Ajo ishte një anëtar Baker Ella me Qendrën për të Drejtat Kushtetuese, një Kinoy / Stavis anëtar të interesit publik me Klinikën Kushtetuese Rutgers Çështjeve Gjyqësore, një verë të asociuar me një Kryeministri të drejtat civile dhe firma e ligjit të punësimit, dhe një i huaj gjyqësor me L. nderuar Ronald Ellis, USMJ për Gjykatën e Shteteve të Bashkuara e Qarkut në rrethin jugor të Nju Jorkut. Aktualisht, Bromberg është një nëpunës gjyqësor ligj për të nderuar Debevoise Dickinson Richards, USDJ për Gjykatën e Shteteve të Bashkuara e Qarkut në Qarkun e New Jersey. Para stazh saj, Bromberg shërbyer në ligj dhe në Komitetin e Politikave të Koalicionit Aktit DREAM NJ, dhe në organizimin kapacitet, për zhvillim të politikës, dhe ligjore me baza të ndryshme dhe përpjekjet zgjedhore në nivel lokal, gjithë vendin, dhe në shkallë kombëtare.

Samridhi Jagga

16 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin e më gjerë .

Viti i diplomimit: 2011
College: Shkolla e Menaxhimit dhe Marrëdhënieve të Punës, Rutgers University
Diplomë: Masters i Punës dhe Punësimit Marrëdhënieve
Qyteti i tanishëm: Edison, NJ
Hometown: Chandigarh, India

Interesat: Emigracioni, diversiteti, Burimeve Njerëzore dhe marrëdhëniet e punës, sigurimin shëndetësor.

Titulli i tanishëm: Analist Kompensimi, Autoriteti Portual i NY dhe NJ

Lidhja personale për emigracionin: e gjithë familja ime imediate nuk jeton në Indi vendin tim dmth më. Motra ime është e vendosur në New Jersey dhe aktualisht është banor i përhershëm. Vëllai im është një shtetas i Zelandës së Re dhe jeton përgjithmonë në NZ me familjen e tij. Babai im vdiq në vitin 2009 në Indi, dhe nëna ime ka aplikuar për qëndrim të saj në NZ. I fejuari im është vendosur aktualisht në Jersey City dhe është në një vize H1B, kompania e tij ka aplikuar për qëndrim të tij. Unë jam aktualisht në një vizë studentore në kërkim për sponsorizimin. Në përgjithësi do të thosha unë kam pasur një lidhje shumë të ngushtë me emigracionin që unë kam marrë pjesë në mënyrë aktive në procesin tim të imigracionit, ku morën pjesë emigracionit ndërkombëtare studentore diskutime, dhe ndihmoi nënën time me procesin e saj të emigracionit. Unë kam qenë në vend për gati 3 vjet dhe unë nuk do të qëndrojnë gjërat ishin shumë të madhe fillimisht. Nuk ishte e lehtë acclimatizing në mjedisin e ri, kulturë, populli, ushqim, edukim, por tani pasi që përshtatet plotësisht, unë shoh mbrapa dhe mendoni se ajo nuk ishte aq e keqe shumë. Unë kam qenë me fat për t'u rrethuar nga njerëz të tillë të mirë që jo vetëm mua por të vendosur më çoi në ka kuptim më të mirë këtë botë të re.

Projekte të veçanta me EPID-Regjistruar RIIM gjatë vitit tim të parë të Masterit në Janar 2010 dhe kanë qenë një pjesë e saj që nga atëherë.

 • Historiku hulumtim mbi organizatat e synuara emigrante me theks të veçantë në komunitetet e Azisë Jugore dhe bashkive.
 • Ndihmuar në vrojtimin dhe intervistimin e organizatave.
 • Analizuar informacionin e mbledhur dhe ka ndihmuar në përpjekjet për të paraqitur atë grafikisht
 • Hulumtuar dhe mbledhur të dhëna për Harta e Infrastrukturës Rutgers Emigrantëve.
 • Dhënat e mbledhura nga Ice (Emigracionit dhe Doganave) për deportimet brenda NJ dhe SHBA.
 • Kanë marrë pjesë dy herë në Shtetësinë Rutgers.
 • Pjesëmarrës në SAALT (South amerikanët aziatike drejtues së bashku) konferencë

Ibrahim Bouzine | Intern

16 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin e më gjerë .

Unë jam një student i tanishëm student në Departamentin e arkitekturës së peizazhit në Rutgers University në New Brunswick, New Jersey, pritet që të diplomohen në maj 2012. Unë jam 23 vjeç dhe kam lindur në Marok së hotspot madh turistik plazh, Agadir City. Unë tani aktualisht banojnë në Atlantik County, New Jersey, shtëpi Atlantic City, Resort Finest Amerikës Beach.

Jordan Wiley | Intern

16 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin e më gjerë .

Jordan Wiley është nga Veza liman Jersey Township e re, 22 vjeç. Aktualisht përfunduar shkollën shkallën e saj në Rutgers University Shkollën e Menaxhimit dhe marrëdhënieve të punës. Pas diplomimit në dhjetor, ajo planifikon të lëvizin për në grad të shkollë dhe ndjekin një diplomë master në vitin 2013.

Asha Mattai | Intern

16 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Shtabin e më gjerë .

Unë jam një marrëdhënie të punës dhe të punësimit të mëdha (BA), me një të mitur të dyfishtë në Studime të Azisë Jugore dhe gratë dhe Studime Gjinore në Rutgers University. Unë jam i interesuar për të punuar në sektorin jo-fitimprurës, pasi kam diplomuar në maj 2012. Unë jam një praktikues Reiki dhe unë gëzojnë gatim dhe leximin në kohën time të lirë. Përmes të mësuarit në lidhje me punëtorët dhe të drejtat e tyre në klasat e studimeve të Punës, unë u bë i interesuar në çështjet e emigracionit. Programin Eagleton për Imigracionin dhe Demokraci ka punë e madhe, dhe të mësuarit në lidhje me komunitetet e imigrantëve në Nju Xhersi ka qenë një përvojë e madhe për mua.

Shtetësia Punon

6 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga Resources Politike .

Një website i dizajnuar për të ndihmuar emigrantët lundruar procesin e natyralizimit përfshirë përcaktimin e të drejtës, të kuptuarit se çfarë është e përfshirë në procesin e natyralizim, dhe përgatitjen për teste Natyralizim ndryshme.

Faqja Personale:

http://www.citizenshipworks.org/~~V

Grantmakers merren me emigrantëve dhe refugjatëve

6 Nën 2011 - nuk ka komente. Postuar nga ne Ndryshme .

GCIR është një organizatë kombëtare anëtarësimi për financuesit duke kërkuar për të: "Mëso për çështjet aktuale me në thellësi analiza, raporte kërkimore, dhe të dhënave online, mjetet, dhe burimeve të përshtatura posaçërisht për grantmaker; Lidhu me financuesit tjetër nëpërmjet programeve, mbledhjeve dhe konferencave që shqyrtojnë prirjet e mëdha të emigracionit dhe se si ato ndikojnë komunitetet e ndryshme;. dhe të bashkëpunojnë me kolegët e grantmaking mbi strategjitë që forcojnë emigrant lidhur me financimin në nivel lokal dhe kombëtar "

Faqja Personale:

http://www.gcir.org/~~V

Udhëkryq e Botës në Middlesex County, New Jersey

4 nëntor 2011 - nuk ka komente. Postuar nga eBook , të Burimeve .

Get the report in your inbox!

Shiko Raportin

Middlesex Qarkut ka numrin më të madh të emigrantëve 3rd midis qarqeve New Jersey. Ashtu si ardhurve në mbarë vendin, ata në qendër të New Jersey kryesisht jetojnë në periferi. Rreth gjysma janë aziatike. Latinët rangut të dytë.

Si të angazhuar civically fqinjët ata të përzënë e ekonomisë dhe gjallëroj kulturën.

Maps, tavolina, hartave dhe analizat e përcjell, në gjerësinë mundësitë dhe sfidat që një numër i madh i të ardhurve kanë sjellë në Middlesex Qarkut dhe në New Jersey në përgjithësi.

Plotësoni formularin për të marrë qasje të menjëhershme në udhëkryq Dr Mann të botës: New amerikanëve në Middlesex County, New Jersey.

Ngjarjet e ardhshme

 1. Shkurt
  7
  Tue

  1. EKSPOZITE 4:30 pm: Imazhet e humbjes dhe kujtesë të përbashkët: Piktura nga Magda Luccioni
 2. Mar
  14
  Martohem me

  1. Workshop IRS Music: Për 501 Vogla dhe të Mesme (c) (3) 's
Shiko Kalendari »

Përkthyes

Facebook

Na Kontaktoni