Јаел Bromberg | Правна работи програмата вонреден

16 ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во штабот и пошироко .

Јаел Bromberg е за правни работи програма се дружат со државјанство-Рутгерс, иницијатива на Програмата за имиграција и демократија. Таа е Њу Џерси-покрена дипломирал на Рутгерс на Правниот факултет-Њуарк и Даглас колеџ. Таа е специјализирана во јавен интерес закон, фокусирајќи се на влијание-судски постапки, истражување и застапување. Таа беше Ела Бејкер соработник со Центарот за уставни права; на Kinoy / Stavis јавен интерес соработник со Рутгерс Уставниот парнична Клиниката; летна соработник со премиерот граѓански права и вработување закон фирма и судска екстернант со Чесниот Роналд Л Елис, USMJ за САД Окружниот суд во јужната област на Њујорк. Во моментов, Bromberg е судски адвокатски приправник за Чесниот Дикинсон Ричардс Debevoise, USDJ за САД Окружниот суд во областа на Њу Џерси. Пред да ја clerkship, Bromberg сервира на Законот и политика на сонот NJ Законот Коалицијата, и во организирање, политика развој и правен капацитет со различни грасрут и изборните напори на локално ниво, на државно ниво, како и на национално ниво.

Контакт