USCIS: "одложено акција" и "Привремениот Откажувања" информации од јавен карактер

4 јули 2012 година - нема коментари . Напишано од во Некатегоризирано .

ВНИМАНИЕ: Прочитај пред да вработи правник или СЛИКА документиНа САД Државјанство и Имиграција услуги (USCIS) најави одредени промени во имиграционата политика од почетокот на 2012 година.

USCIS предупредува поединци за да ја прочитате оваа информација пред да ја преземе дополнителни мерки.

Англиски јазик флаери се достапни подолу за секој, и по шпански јазик Експрес за Привремената незаконско присуство Откажување I-601 процесот.

i60-постер-FINAL050112AS
i601 постер FINAL050212ASspanish
2012-Факт-Sheet-Одложениот акција

ПОБАРАТЕ реномирана ПОМОШ. НЕ ИЗНАЈМУВАЊЕ А "NOTARIO."

На англиски е "notario" не е исто како адвокат.
Не плаќаат секој кој ќе се претстави со него или себе си како "notario" да се направи нешто во ваше име.

Низ Њу Џерси постојат различни уверение слободни и ниска цена правни услуги. Овие се правници и акредитирани претставници кои биле потврдени како knowledgable и професионален. Погледнете го списокот или се консултира со американската имиграција Адвокатите асоцијација (Аила) за реномирана имиграција адвокат во ваша близина.

Информации за нови политики е на располагање подолу:

Одложениот акција Процесот за млади луѓе кои се ниски за спроведување на приоритети:
САД Државјанство и Имиграција услуги (USCIS) предупредува подобни поединци не да поднесе одложено дејство барање според Одложениот акција на младиот човек меморандум издадени од страна секретар Наполитано на 15 јуни. Ако поднесете сега, вашата апликација ќе бидат одбиени. Директивата на државниот секретар дава USCIS 60 дена да се создаде процес да ги прифатат овие барања и не сме во можност да го прифати барањата во тоа време. Ве молиме продолжете да се провери нашата веб-сајт за надградби.
http://www.uscis.gov

На USCIS го објави водство во однос на процесот за разгледување на одложено акција за детството пристигнувања. За повеќе информации, посетете www.uscis.gov / childhoodarrivals .

USCIS сака да ги научат факти за заштита на себе и вашето семејство против измамниците со посета http://www.uscis.gov/avoidscams


Јавни Материјали за Привремена незаконски Присуство Откажување (I-601):
На 30 март, 2012 година, на Одделот за домашна безбедност (DHS) испратиле известување за Предлог Rulemaking (NPRM) во Сојузна Зачлени се во конципирањето својот план да се намали времето американските граѓани се одвоени од нивната непосредна роднини (брачните партнери, децата, родителите), додека оние членови на семејството се во процес на добивање на имигрантската виза за да стане законски постојани жители на САД.

Овој нов процес се уште не е во сила

Од соопштението, USCIS стана свесен за јавни Погрешното разбирање за владеењето на одлуки и кога привремено незаконско присуство откажување процес ќе стапи на сила. USCIS има издадено голем број на јавни образовни материјали за борба против овие погрешни вклучувајќи флаери и јавни услуги огласи во англиски и шпански. Овие јавни материјали може да се најде на веб-сајтот USCIS на десната колона.
· Не праќај некоја апликација побара привремено откажување во ова време. USCIS ќе ја отфрли било која апликација која бара овој нов процес и ние ќе се врати на пријавата пакет и сите поврзани со такси на барателот. USCIS не може да ги прифати барањата до донесување на конечна правило се издава и на процесот на промена стапува во сила.

· Бидете свесни дека некои неовластено практичари на закон за имиграција погрешно може да тврдат дека тие во моментов може да поднесе привременото откажување апликација (Образец I-601) за вас. Истите лица може да ви побара да им плати да поднесе таквите форми иако процесот се уште не е на место. Ве молиме да се избегне ваквите измами. USCIS сака да ги научат факти за заштита на себе и вашето семејство против измамниците со посета http://www.uscis.gov/avoidscams

Престојни настани

 1. Август
  22
  Сре

  1. 19:30 USCIS: шпански јазик Enlace
 2. Септември
  15
  Седеше

  1. Насловна општество 7 Годишен латино родители конференција @ децата од Њу Џерси

Прикажи ги Календар

Контакт