Ви благодариме, ВОЛОНТЕРИ! (Камден)

26 април 2012 - нема коментари . Напишано од во државјанство Рутгерс .

Ви благодариме Постер

Ви благодариме за државјанство Рутгерс волонтери!

Во саботата попладне, ќе го направи можно за државјанство Рутгерс да обезбеди натурализација апликација помош на 63 правни постојани жители. "Американците по избор" кој присуствуваше претставен 33 различни земји, вклучувајќи ги Полска, Хаити, Кина, Гана, Филипините, Гватемала, Куба, Мексико, Русија, Египет, Бермуди, Еквадор, Белгија и Кореја.

Како верни волонтери, можете поздрави учесниците да Рутгерс и помогна да се движите на патот кон американско државјанство. За многумина, тоа е нивна прва посета на Рутгерс и еден ден многу од нив никогаш нема да заборавиме. Ви благодариме!

Пред неколку барања:

  • Кажете на вашите пријатели и семејството за проектот. Ние сме секогаш во потрага по нови партнери, волонтери и финансиери. Овие можат да бидат индивидуи, компании или организации. Испрати вашите идеи да CR@eagleton.rutgers.edu.
  • Ве молиме да потрае неколку минути да ни кажете за вашиот државјанство Рутгерс искуство. Вашите размислувања ќе ни помогне да знаете што се работи добро и она што може да се подобри.
  • Се врати! Ние со нетрпение очекуваме да работиме со вас повторно. Државјанство Рутгерс ќе одржи помош дискови на Сабота, 10 Ноември во Њуарк и недела 9 декември во Њу Бранзвик .
  • Најди свежи фотографии и оставете коментари за денот на Фејсбук страница CR е.

Уште еднаш, ти благодарам за давање великодушно од вашето време, вашиот талент и вашата страст!

Со благодарност,

Randi М Chielewski
Janice ликовни
Joanne Gottesman
Andrea Huerta
Ева Klothen
Liz Zahler

Преведувач

Контакт