Ви благодариме, ВОЛОНТЕРИ! (Забелешка)

Мај 4, 2012 - нема коментари . Напишано од во државјанство Рутгерс .

Ви благодариме Постер

Ви благодариме за државјанство Рутгерс волонтери!

На недела, 9 декември, ќе го направи можно за државјанство Рутгерс да обезбеди натурализација апликација помош на околу 60 правни постојани жители. "Американците по избор" кој присуствуваше претставен 25 различни земји, вклучувајќи Аргентина, Австралија, Канада, Чиле, Кина, Костарика, Куба, Доминиканската Република, Еквадор, Египет, Ел Салвадор, Гватемала, Хаити, Индија, Италија, Јамајка, Либерија, Мексико , Парагвај, Перу, Филипини, Сиера Леоне, Јужна Кореја, Шпанија и Венецуела.

Како верни волонтери, можете поздрави учесниците да Рутгерс и помогна да се движите на патот кон американско државјанство. За многумина, тоа е нивна прва посета на Рутгерс и еден ден многу од нив никогаш нема да заборавиме. Ви благодариме!
Пред неколку барања:

  • Кажете на вашите пријатели и семејството за проектот. Ние сме секогаш во потрага по нови партнери, волонтери и финансиери. Овие можат да бидат индивидуи, компании или организации. Испрати вашите идеи да CR@eagleton.rutgers.edu .
  • Ве молиме да потрае неколку минути да ни кажете за вашиот државјанство Рутгерс искуство. Вашите размислувања ќе ни помогне да знаете што се работи добро и она што може да се подобри.
  • Се врати! Ние со нетрпение очекуваме да работиме со вас повторно. Државјанство Рутгерс ќе одржи помош дискови во неделата, 10 март во Њу Брунсвик, Сабота 30 Март во Камден, а сабота, 6 април во Њуарк.
  • Најди свежи фотографии и оставете коментари за денот на Фејсбук страница CR е.

Уште еднаш, ти благодарам за давање великодушно од вашето време, вашиот талент и вашата страст!

Со благодарност,

За државјанство Рутгерс тим

Преведувач

Контакт