Samridhi Jagga

16 ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во штабот и пошироко .

Година на Дипломирање: 2011
Академијата: школа за менаџмент и работните односи, Универзитетот Рутгерс
Степен: Мастерс за труд и работни односи
Тековната Место: Едисон, NJ
Место на живеење: Чандигар, Индија

Интереси: имиграција, разновидност, човечки ресурси и работните односи, за здравствено осигурување.

Тековната Наслов: Компензација аналитичар, Пристанишната управа на Њујорк и Њу Џерси

Личен врска со имиграцијата: Целиот мој потесно семејство не живее во мојот дом земјата, односно Индија веќе. Сестра ми е се населиле во Њу Џерси и во моментов е постојан жител. Брат ми е Нов Зеланд и живее постојано во Нов Зеланд со своето семејство. Мојот татко почина во 2009 година во Индија, а мајка ми има аплицирано за нејзиниот престој во Нов Зеланд. Мојот свршеник се во моментов се населиле во Џерси Сити и е на виза H1B, неговата компанија има аплицирано за неговиот престој. Јас сум моментално на студентска виза барате спонзорство. Генерално јас би рекол сум имал многу тесна врска со имиграцијата бидејќи сум активно учествуваше во мојот имиграцискиот процес, на кој присуствуваа меѓународните студентски имиграција дискусии, и помогна мајка ми со нејзиниот имиграцискиот процес. Јас сум бил во земјата за речиси 3 години сега и јас не ќе лежат работите беа многу големо на почетокот. Тоа не беше лесно acclimatizing на новата средина, култура, луѓе, храна, образование, но сега откако целост се усогласени, ќе погледнам наназад, и чувствувам дека тоа не беше толку лош премногу. Јас сум бил среќен да биде опкружен со толку добри луѓе кои не само што ми се сместени, но ме натера во кои имаат подобро разбирање на овој нов свет.

Специјални проекти со EPID-придружи RIIM за време на мојата прва година на Мастерс јануари 2010 година и биле дел од неа, бидејќи тогаш.

 • Позадина за истражување на цел имигрант организации со посебен акцент на Јужна Азија заедници и општини.
 • Помага во премер и интервјуирање организации.
 • Анализирани собраните информации и помогна во напорите да го претстави графички
 • Истражени и се собраа податоци за Рутгерс имиграциски инфраструктура на сајтот.
 • Добиените податоци од мраз (имиграција и царина за спроведување) на депортација во Њу Џерси и САД.
 • Учествуваа два пати во државјанство Рутгерс.
 • Учесник во SAALT (Јужна Азија Американците Водечките Заедно) конференција

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Февруари
  10
  Пет

  1. 20:00 "Конгресот претставува: На 12-ти Годишен" Џез "на Даглас црни студенти N Јава" Мултикултурни Поезија ноќ
 3. Февруари
  11
  Седеше

  1. 05:00 TWESE Годишен модна ревија

Преведувач

Најди ги ни на Фејсбук

Контакт