Рутгерс Undergrad се одразува на CR Њуарк Искуство

1 ноември 2011 година - нема коментари . Напишано од во државјанство Рутгерс .

happy woman immigrant

Државјанство Рутгерс-Њуарк

Напишано од Јордан Вајли

На Државјанство Рутгерс Њуарк суштината на универзитетот како добар граѓанин беше изложена во Рутгерс Њуарк кампус. На Рутгерс заедница ги отвори своите врати за да им обезбеди бесплатна помош на сегашните зелени-картички во Њу Џерси се обидува да стане американски граѓани. Државјанство Рутгерс, проект започна од Програмата Иглтон за имиграција и демократија во соработка со Рутгерс центар за миграција и Глобалниот Сити во Њуарк и на Правниот факултет во Камден собраа волонтираат имиграција адвокати, студенти по право и студенти од сите три кампуси да им помогне на заинтересираните правни постојани жители да аплицираат за државјанство. Одраз на неверојатна разновидност на заедницата Њуарк, кандидатите дојде од Еквадор, Тринидад, Ирска, Хаити и Бразил. Шеесет и пет лица излезе тој ден со документ во рака за да аплицираат за државјанство.

Ron Chen at work

Рон Чен волонтерството во ЦР Њуарк

Ова беше трет настан државјанство Рутгерс ќе спонзорира овој семестар. Со спарување обучени закон за имиграција професионалци со студентите по право и додипломски волонтери, државјанство Рутгерс има за цел да обезбеди пониска цена, со висок квалитет на услуги за жителите на Њу Џерси и 400.000 плус зелена карта сопствениците кои имаат право да станат граѓани. Целта на организацијата е да се стави еден пријателски лицето на она што може да биде застрашувачка и скап процес и донесе државјанство на дофат на сите кои ги исполнуваат условите за тоа. Пристапот поздравува потенцијални кандидати, нуди удобен услуги, и исправување заблуди во врска со naturalizing во САД. Следна станица: Камден, 29 октомври.

За повеќе информации за државјанство Рутгерс, кликнете тука .

Контакт