Националниот закон за имиграција Центар

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во правни ресурси .

На NILC е посветен на одбрана и унапредување на правата на ниски приходи имигранти и нивните членови на семејството. Во текот на изминатите 30 години, NILC заработил национален углед како водечки експерт за имиграција, јавни бенефиции, и вработување закони кои се однесуваат имигранти и бегалци. Широко познавање NILC на комплексот интеракција помеѓу правниот статус на имигрантите и нивните права според американските закони е неопходен ресурс за правна помош програми, групи во заедницата, како и социјалните услуги и агенции низ целата земја.

Веб страна:

http://www.nilc.org/index.htm

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт