Махеш Lakshminarayanan | истражувач

3 Ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во Истражувачите .

Mahesh Lakshminarayanan

Махеш Lakshminarayanan е урбана и регионална излет со една од водечките планирање и инженерство консултантска фирма во Индија. Тој дипломира со магистерска диплома по Планирање од Рутгерс "Едвард J.Bloustein Факултетот за планирање и јавната политика, и работел за две години со Middlesex Каунти планирање, а исто така на Рутгерс имиграциски инфраструктурен проект со Иглтон пред да се пресели назад во Индија март 2011 година.

Области Махеш на интерес вклучуваат развој на инфраструктурата и планирање на животната средина. Пред да дојдат во Универзитетот Рутгерс, Махеш работел кратко на масовниот транзит и историски проекти за зачувување во Индија. Тој, исто така има степен во урбанистичко планирање од Jawarharlal Нехру Технолошкиот универзитет (Индија).

Контакт