Лига на Обединетите Латинска Америка Граѓаните

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во граѓански права ресурси .

LULAC е најстара и најголема латино граѓански права организација во САД. LULAC има за цел да се унапреди економската состојба, образование, политичко влијание, домување, здравство и граѓанските права на хиспанско население на САД.

Веб страна:

http://lulac.org/about/mission/~~V

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт