Можности за работа

+ Католичката Добротворните организации, епархија на Трентон

Дали сте во потрага по кариера можност која директно или индиректно влијае на благосостојбата на заедницата што живеат во? Како за можност да се наградува кариера работи за добро извршената социјалните услуги организација која им помага на подобрување на квалитетот на животот на милиони на поединци и семејства, особено сиромашните и ранливи, преку услугата, застапување и градење на заедница.

Католичката Добротворните организации, епархија на Трентон, е 15-ти по големина Католичката Добротворните организации агенција во САД и 10-ти најголем непрофитни во рамките на државата Њу Џерси со годишен оперативен приход од повеќе од $ 40 милиони евра. Годишно, со персонал од 600 обезбедува повеќе од 100.000 луѓе во Бурлингтон, Мерсер, Соединетите Американски Држави и морска земји со поддршка во врска со домување, исхрана, менталното здравје, специјализирани детски служби, за лекување на зависности и семејното насилство услуги. А приватни непрофитни призната од страна на Хроника на филантропијата како една од најпознатите фискално ефикасен во земјата, организацијата ги користи помалку од 10 отсто од нашите приходи за административни трошоци. Католичката Добротворните организации е вера инспирирани организација и афирмативна акција / еднакви можности работодавачот, поттикнување на разновидни и инклузивна средина за вработените, како и за луѓето кои бараат помош.

Католичката Добротворните организации, епархија на Трентон, е одлично место за работа! Ние сме мисија управувано, семејство пријателски, и страстни за услуга за нашите заедници. Ние нудиме широк спектар на возбудливи можности за кариера во следниве области: Директен нега, Клинички, прибирање средства и развој, човечки ресурси, ИТ, финансии, комуникации и маркетинг, медицински сестри, старечки домови, и владините односи. Кога ќе ни се придружиш, можете да очекувате вистински фокус на рамнотежата работа-живот, конкурентни плати, сеопфатна корист програми, како и животната средина со кој се промовира вклученост. За да дознаете повеќе за агенцијата, ве молиме посетете ја нашата веб страница: www.catholiccharitiestrenton.org .

Можности на располагање:

Лекарот / психотерапевт (скратено работно време)
Лекарот по случај
Ментално здравје адвокат
Станбени советник

Да се применуваат, испрати продолжи да hr@cctrenton.org

- Католичката Добротворните организации, епархија на Трентон
+ Католичката Добротворните организации, епархија на Трентон

+ CET на доселување и државјанство Програма

Центарот за (CET) Имиграција вработување Обука и државјанство програмата се бараат да се пополни две многу наградува позиции.

ЗА ICP
Врз основа на филозофијата CET на самоопределување, на доселување и државјанство програма (ICP) мисија е да ги поттикне заедницата во Санта Клара преку обезбедување на квалитетни имиграција и државјанство услуги и со промовирање и зајакнување граѓански ангажман меѓу имигрант население. Имигрантска популација Санта Клара го надминува 600.000 луѓе, од кои многумина немаат завршено средно училиште. Во овој демографски, недостаток на писменост и вештините за вработување сериозно го ограничува културната интеграција, можностите за вработување и економски самодоволност. На CET доселување и државјанство програма се обраќа на потребите на оваа често се занемаруваат население. Тој обезбеди имигрант интеграција услуги на повеќе од 100.000 лица за повеќе од 25 години и продолжува да биде високо ценета заедница ресурси за државјанство, имиграција, и писменоста образование.

ДЕФИНИЦИЈА:
За имиграција специјалист, БИА овластен претставник позиција ќе работат во доселување и државјанство програма на часот. Оваа позиција бара искуство обезбедување правна и не-правни услуги на емигрантската заедница. Актуелниот ќе се едуцираат и оценка клиенти подобноста, ризици и прашања за имиграција и државјанство бенефиции. Тој / таа исто така ќе обезбеди темелно случајот услуги за управување и други услуги за поддршка, како што се однесува до можностите за или прашања кои влијаат имигранти.

ОДГОВОРНОСТИ

Случај за управување со

 1. Обезбедува точни информации во врска со примена на закони за имиграција, федералните и државните прописи, внатрешни и надворешни форми, и такси, во обид да им помогне на клиентите во добивање на нови или различни имиграциски статус.
 2. Оценува имиграција потребите на клиентите и се определува подобноста за достапни имиграција лекови и други услуги.
 3. Информира клиентите за нивната подобност и ризиците за имиграција бенефиции и се однесува случаи на надворешни извори кога случајот надминува CET правна способност.
 4. Обезбедува навремени и точни случај управување, вклучувајќи ажурирање на белешки, датотеката организација, пополнување и навремено дејствување на случаи.
 5. Подржува целосна доверливост на сите лични информации за клиентите.
 6. Им помогне на клиентите со собирање на потребната документација да се анализира подобност за услугите.
 7. Подготвува апликации, петиции, форми, и комуницира како што се бара со закон во надлежност на USCIS и конзулати.
 8. Произведува букви, нацрти, и други општи материјали за да се обезбеди на клиентите успех во добивањето имиграција бенефиции.
 9. Снаоѓа имиграција и националност закони и прописи, како и секундарни извори за истражување и анализа на случаи.
 10. Поддржува работилницата за планирање и група за обработка на апликација напори.
 11. Подготвува уверение преводи на правни документи во соодветниот јазик.
 12. Критика и поднесува апликации да заврши соодветно федерална агенција.
 13. Истражување услуги за поддршка и да се обезбеди линкови до клиентите за нивна целосна интеграција во заедницата.
 14. Учествува во редовни рецензија состаноци и правни обуки.

Теренски, медиуми, и застапување

 1. Подготвува и дистрибуира теренски и образовни материјали како флаери, Q & A листови, итн на заедницата и партнери
 2. Учествува во стратешки состаноци да се развијат ефективни теренски, медиумите и застапување планови.
 3. Учествува во активности за промоција на програми и иницијативи за CET и / или со сојузниците.
 4. Се подготвува за и претставува образовни имиграција, државјанство, како и други имигрантски интеграција информации во мали и големи групни поставувања.
 5. Регрути клиенти за програмата за застапување или други иницијативи со сојузниците.

Операции и известување

 1. Преведува документи во соодветниот јазик како што е потребно, вклучувајќи флаери, знаци, внатрешни форми, итн
 2. Редовно ажурирање на клиентите активности и услуги во внатрешниот база на податоци и собира и дава статистички информации доделени.
 3. Редовно собира такси и надградби собирање информации во внатрешниот база на податоци.
 4. Прашања сметки за клиент исплати и донации.
 5. Надгледува и обучува доделен волонтери на принципите на имиграција и националност законот, управување со предмети, теренски, застапување и известување; одржува односот на гостопримството и добредојде на сите програмски волонтери.
 6. Активно учество и продуктивно на состаноци.
 7. Поддржува специјални настани кои влијаат на програмата и прибирање финансиски средства активности.

Врши други работи како што се бара од страна на претпоставен.

ОБРАЗОВАНИЕ И ИСКУСТВО
Степен од 2 или 4 година институција и / или еквивалентно искуство. Еквивалентно искуство може да вклучуваат напредни искуство во работа во правна средина. Компјутерски образувани во Windows околина / компјутер. Тој / таа мора да бидат способни да ги надгледуваат правни стажанти или волонтери давање на правна помош или услуги под неговиот / нејзиниот правец.

Знаење и способности

 • Напредно разбирање и способност да се интерпретираат имиграциските закони и прописи.
 • Напредни знаења во клиент советување и услуги на клиентите.
 • Познавање на општ канцелариски операции и мора да имаат силни канцеларија организациски вештини.
 • Познавање на опрема работење и различни софтверски програми, вклучувајќи обработка на текст, управување со базата, и апликации за табеларни.
 • Способност за работа под притисок и вежбање флексибилност колку што е потребно.
 • Способност да дејствуваат независно и вежба звук пресуда
 • Способност за одржување на доверливоста на сите прашања поврзани со програмата.
 • Вешти во јавно говорење и настава во големи групи.
 • Способност да се идентификуваат проблемите и развивање на креативни решенија и самостојно и во соработка со други.
 • Ефикасна во работењето во тимот на животната средина.
 • Ефективна орална и писмена комуникација вештини, со способноста да се компонира правни материјали, вклучувајќи и пакети, белешки и букви.
 • Двуезична: (. Односно шпански, мандарински, тагалог, но не ограничувајќи се на) способност да зборуваат и пишуваат на англиски и на 2-ри јазик
 • Способност да одржува добри работни односи со културно различни вработени и клиенти.
 • Чувствителни на потребите на ниски приходи и културно различни клиент население.
 • Подготвени да работат флексибилни часа како што се бара од страна на програмата.

За повеќе информации, Ве молиме контактирајте Адел Olvera за целосна опис на работата која вклучува лиценца и сертификати, еколошките услови, еднакви можности за вработување, како и надомест информации.

ДА СЕ АПЛИЦИРА
Испрати мотивационо писмо, писмо примерок (3 стр максимум), и продолжи со референци на Адел Olvera, директор на ICP преку е-мејл во aolvera@cet2000.org .

Центар за вработување обука
Имиграција и државјанство Програма
701 лозарство, ул канцеларија 114, San Jose, CA 95.110
Email: aolvera@cet2000.org
Факс: (408) 294-5749

- CET на доселување и државјанство Програма
+ CET на доселување и државјанство Програма

+ Грејс Парлеј Организирање Стипендии

Грејс Парлеј Организирање Друштвото ја врати! Благодатта Парлеј Организирање стипендија е шест-месечната програма JFREJ е дизајниран да се изгради политичка анализа и организирање на вештини за JFREJ член лидери. Како член предводена организација, JFREJ верува во приоритизирање на развој на лидери да се насочува и развива организацијата. Стипендија оваа година ќе се одржи од октомври 2012 до март 2013 година и ќе вклучуваат обуки, организирање часови со JFREJ, менторство, и прибирање финансиски средства.

Преземете ја Грејс Парлеј Организирање Стипендии апликација

Повеќе информации може да се најде на веб страната JFREJ . Пријавите се должи на 1 август да Rachel@jfrej.org . Ве молиме контактирајте со Rachel за повеќе детали.

Исто така, сакаат да уживаат во лето во Њујорк при организирањето на JFREJ? Приклучи се во Шалом Bayit кампања да направите некои работодавачот теренски во славиме Бруклин! Ние ќе се внесување на слатки мед во концерт Рок на Недела 8 Јули од 2 06:00. Овој семеен настан ќе биде одлична можност да допрат до домашните работодавачи и градиме нашата кампања за домашни помошници правдата. Ќе започнеме со кратка обука за оние од вас нови за кампања интероперативност. Приклучи се колеги JFREJ членови и пријатели, да се зајакне нашата кампања, и уживајте во одлично шоу! Контакт Laura за повеќе информации.

Со возбуда,

Marjorie Dove Кент
Извршниот директор
Евреите за расна и економска правда

- Грејс Парлеј Организирање Стипендии
+ Грејс Парлеј Организирање Стипендии

+ Националниот Имиграција Законот центар

За имиграција Националниот правен центар е ангажирање! Ние сме во потрага за две лица со докажана посветеност на правата на имигрантите да се придружите на нашата Лос Анџелес или Вашингтон, канцеларии. Описот и информации за имиграција политика правобранител / аналитичар и Јавни Предности правобранител / аналитичар позиции се сега на располагање. За повеќе информации за секоја позиција, кликнете тука .

За имиграција Националниот правен центар е единствената организација на нацијата исклучиво посветени на унапредувањето и заштитата на правата на ниски приходи имигранти и нивните семејства. Ние ги извршуваат нашата мисија со одбраната против анти-имигрантската законите на државата, локални и федералните нивоа; унапредување заклучно државните и федералните политики; обезбедувањето дека нашата мрежи на социјална безбедност се експанзивна што е можно, и чувари против нападите врз сите наши работници.

Се надеваме дека ќе сметаат дека приклучувањето нашата динамична и енергичен тим. Ако имате прашања во врска со позицијата или организација, пишете jobs@nilc.org .

- Национален Имиграција Законот центар
+ Националниот Имиграција Законот центар

+ Њуарк истражување за здравјето на центар (NSBHC)

Положба: здравје во заедницата Теренски Едукатор

РАБОТА ПРЕГЛЕД: Олеснување и координира здравствениот центар во заедницата теренски настани да помогне во привлекување на пациенти со центри во Њуарк државните училишта и на заедницата. Учествуваат во настани и оценка на резултатите за да се утврди најдобрите и ефикасна употреба на ресурсите. Надоврзе на ладни и топли води да се создаде изложеноста во рамките на околната заедница како што е наведено и да се создаде силна заедница присуство. Домаќин здравствена едукација групи, јавното здравство класа соба разговори и заедницата за здравствена едукација самити, кои дискутираат за астма, тежина, дијабетес и дебелина превенција и справување. Планираат и да се олесни нашите теренски стратегии и активности што резултира со мерливи резултати.

Сите заинтересирани кандидати треба да испратат мотивационо писмо и биографија на:

Marta Фереира
Асистент на човечки ресурси
Еврејски ренесансата Медицинскиот центар
275 Хобарт Стрит
Perth Amboy, Њу Џерси 08.861
E-mail - mferreira@jrmc.us
Факс - 732-324-5765

Не телефонски повици молам. Додека факсимили и редовна пошта ќе бидат прифатени, поднесоци преку електронска пошта е силно се охрабруваат.

JRMC е еднакви можности за вработување / афирмативна акција работодавач.

Целосни детали достапни тука: здравје во заедницата Теренски Educator.docx

- Њуарк истражување за здравјето на центар (NSBHC)
+ Њуарк истражување за здравјето на центар (NSBHC)

+ Пејс Центарот за граѓански ангажман

Pace Center for Civil Engagement

Темпото Центарот за граѓански ангажман има 3 отворени позиции. Подолу е забележано официјално барање Број секоја позиција на која може да се користи за пребарување и да аплицираат за позицијата на Принстон Вработувања сајт .

Помошник директор, граѓански ангажман Програми
Реквизиција број: 1200440

Студентски Координатор на програмата
Реквизиција број: 1200439

Комуникации Координатор на програмата
Реквизиција број: 1200442

За да ги видите овие работи, ве молиме логирајте во Работа на Принстон .
Ако имате било какви прашања или сакате да препорача кандидати, немојте да се двоумите да контактирате подолу.

Marjorie А Младите | Раководители
Заедница куќа
58 Проспект Avenue
Принстон, Њу Џерси 08.544

Канцеларија: 609 258-6136
Факс: 609 258-0443
Мобилен: 609 558-0891
Email: may@princeton.edu
http://www.princeton.edu/house

- Пејс Центарот за граѓански ангажман
+ Пејс Центарот за граѓански ангажман

+ Пенсилванија имиграција Ресурсен центар (Pirc)Во обезбедување на правни и образовни ресурси за да приведени население, Pirc се обидува да ги поттикне непредставен имигранти за да се оцени и манифестираат нивната одбрана против депортација од САД.

Pirc верува дека притворените имигранти имаат право на соодветни информации во врска со нивниот имиграционен статус и пристап до ефективни правни средства. Нашата цел е да обезбеди пристап до правдата за имигрантите кои се приведени од страна на мраз и се соочува со отстранување од САД.

Можности на располагање:

Pirc Извршен директор оглас за работа 2012 (Рок 9/14)

- Пенсилванија имиграција Ресурсен центар (Pirc)
+ Пенсилванија имиграција Ресурсен центар (Pirc)

+ Јужна Азија Американците Водечките заедно (SAALT)

Јужна Азија Американците Водечките заедно (SAALT), национален непрофитна организација чија мисија е да го подигне гласот и перспективите на Јужна Азија поединци и организации да се изгради повеќе само и инклузивно општество во САД, е задоволство да објавиме отвор за на Мериленд Теренски Координатор (AmeriCorps) позиција што ќе биде со седиште во канцеларија SAALT во Takoma Park, MD.

Три нови возбудливи можности:

Мериленд Теренски Координатор
Поле соработници
Падот Практиканти 2012

- Јужна Азија Американците Водечките заедно (SAALT)
+ Јужна Азија Американците Водечките заедно (SAALT)

+ Home општество децата од Њу Џерси

Насловна општество за деца

Насловна општество за деца од Њу Џерси е непрофитна организација посветена на зачувување на детски животи и градење на здрави семејства.

Тоа е политика на Старт општество децата од Њу Џерси да обезбеди еднакви можности за вработување за сите луѓе без оглед на раса, кредо, боја, религија, брачен статус, пол, сексуална ориентација, национална припадност, потекло, државјанство, ветеран статус, возраст , физички хендикеп, хендикеп, или било која друга карактеристика заштитени со закон.

Ако сте заинтересирани да станете дел од нашиот тим на грижливи професионалци, погледнете на можности за вработување наведени подолу. Квалификувани кандидати може да e-mail продолжи и мотивационо писмо на одделот за човечки ресурси во jfechter@chsofnj.org .

Можности на располагање:

Здравство адвокат жените
Скратено работно време Двојазичен Заедницата партнерство специјалист

* Повеќе можности за вработување на располагање во http://www.chsofnj.org/emp_main.html .

- Галерија Дома општество децата од Њу Џерси
+ Home општество децата од Њу Џерси

Престојни настани

 1. Ноември
  3
  Са

  1. 08:00 СПАН матичната Лидерство и застапување конференција @ Атлантик Сити Конгресен центар

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт