Шпанска Образовни телекомуникациски систем (HETS)

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во образование ресурси .

HETS е телекомуникациите конзорциум од колеџите и универзитетите во САД и Порторико. Нејзината мисија е да се прошири пристапот на Хиспанците до високото образование и можности за обука преку образовниот телекомуникациите и учење на далечина. HETS член се поврзете со еден со друг преку разновидноста на телекомуникациите и информатичката технологија. Овие технологии може да ги содржи HETS Ц-групата сателитска мрежа систем или компримиран видео преку телефонски линии или ISDN. Сите земји институции се поврзете со едни со други преку интернет.

Веб-сајт водат: http://www.hets.org/~~V

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Преведувач

Фејсбук

Контакт