Државјанство Рутгерс


ПРЕТСТОЈНИОТ CR Дискови:

За информации во врска со иднината Државјанство Рутгерс натурализација апликација помош настани, кликнете овде за да се придружите на нашата е-мејл известување листата.

Минатото Државјанство Рутгерс настани:

2011/04/19
2011/09/18
2011/10/01
2011/10/29
2012/04/14
2012/04/29
2012/10/20
2012/12/09
2013/03/10
2013/03/30
2013/04/06
Њу Бранзвик
Њу Бранзвик
Њуарк
Камден
Њуарк
Њу Бранзвик
Камден
Њу Бранзвик
Њу Бранзвик
Камден
Њуарк

За повеќе информации за државјанство Рутгерс-мејл CR@eagleton.rutgers.edu или јавете се на (848) 228-3361.

Ви благодариме за државјанство Рутгерс заедница Партнери!
Што:

Државјанство Рутгерс е бесплатна натурализација апликација помош проект. Замислен од страна на студентите, факултет и кадар на Рутгерс: Државниот Универзитет во Њу Џерси и започна во април 2011 година, државјанство Рутгерс прием на ресурси на предводник на државен универзитет да понуди бесплатна експертска правни совети и обучени натурализација апликација помош националната. Преку државјанство Рутгерс, постојани жители (LPRs) пристап до бесплатни индивидуални консултации со искусни имиграција адвокати; познавања, јазик соодветна примена помош; пасош големина фотографии; државјанство тест прашања и ESL линкови. До денес, државјанство Рутгерс е само на нацијата молба за државјанство помош проект врз основа на државниот универзитет.ЗОШТО:

CR е втемелени во верувањето дека пристапот на целосно државјанство за квалификувани кандидати претставува огромна локалните, државните и националните интереси. Граѓани заработуваат повеќе и плаќаат повисоки даноци. Тие се, исто така, со поголема веројатност да имаат здравствено осигурување и да стане civically ангажирани во нивните заедници. Само граѓаните можат да гласаат.

Државјанство Рутгерс става оскудни ресурси за да работат за решавање на предизвиците на натурализација, застрашувачка процес направени повеќе, па во последниве години од страна на висока цена, предизвик цивилна испит, преоптоварени правна служба инфраструктура и сеприсутна закана за присилно отстранување на не- граѓани.


ВОЛОНТЕРИ:

Стави едноставно, волонтери направи Државјанство Рутгерс рок. Алумни, студентите, вработените, пријатели и соседи: нивните великодушни придонесот на време, талент и ентузијазам го направат проектот е можно повеќе. Дали поединечни лекари во приватна пракса, вработените адвокати, или акредитиран БИА застапници или вработени од некои од најголемите на државата бели чевли правни фирми, нивната стручност е темел на државјанство Рутгерс.


ОПСЕГ:

Само четири држави имаат поголем број на постојани жители од Њу Џерси - со 600,000. Од своето основање, повеќе од 300 Државјанство Рутгерс волонтери служи повеќе од 700 LPRs од 60 + земји во осум апликација помош настани наоѓа на Рутгерс кампуси во Камден, Њу Бранзвик и Њуарк. Уште 35 LPRs беа положи заклетва како граѓаните на САД на натурализација настан домаќин со САД Државјанство и Имиграција служба во ноември 2011 година.

ПАРТНЕРИ:

Обединување на експертиза на Законот Рутгерс на Њуарк и Камден со јазични вештини, граѓански ентузијазам и културни такт на Рутгерс заедница, CR parlays на доверлив Рутгерс име да понуди релевантни натурализација примена помош. Видите целосна листа на партнери тука .

ИДНИНА:

Сега во својата втора пилот година, волонтерите и организаторите се подготвуваат да ја спроведат оваа работа со закажани настани за сите три Рутгерс кампуси.

Ако сте заинтересирани во поддршката на Чешка, кликнете тука за повеќе информации.

До денес, државјанство Рутгерс бил повеќе од 700 правни постојани жители.


Определување:

Преведувач