Иднина латино лидерите на Законот Камп

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во образование ресурси .

Иднината латино лидерите на Законот Камп е девет-дневна програма одржана од страна на HNBF во Вашингтон и обезбедува 25 латино средношколци со можност да научат повеќе за правната професија. Основана од страна на HNBF во 2005 година, Законот Камп нуди можност на студентите да дојдат до Вашингтон и да научат повеќе за на колеџ спроведување на процесот, да ги исполнуваат влијателни латино лидери, и тур-национални споменици и разни владини агенции.

Законот Камп се нуди бесплатно! Постои не-такса за молба од $ 50 (такса откажување се доделува врз основа на демонстрира потреба) и трошоците за превоз до Вашингтон. На HNBF е посветен на работата со прифатените кандидати и нивните семејства за да се обезбеди нивната способност да присуствуваат.

Ова е фантастична можност за латино средношколци кои се заинтересирани во законот да патуваат до Вашингтон и да ги поврзете со своите врсници од целата земја, како и ги исполнуваат други успешни Латиноамериканците.

Веб-сајт водат: http://www.hnbf.org/FLLLCGeneral.aspx

Преведувач

Најди ги ни на Фејсбук

Контакт