ЕКСТРА, екстра!

20 Јануари, 2012 - нема коментари . Напишано од во Вести .


13 декември, 2011 година
Стилот Книга на NYT Капки употреба на терминот "ILLEGALS" да се опише имигранти без правен статус.

Колумна колумнист Бил Келер одговори на коментарите во врска со употребата на употреба на NYT на терминот "illegals." Келер најави промени, откако букви истури во од навреден читателите. Размена со Фил Б Corbett кој го надгледува јазик прашања за новостите следи.

Читателите низ целата земја се противи на употребата на терминот. Според професорот Мајкл А Olivas на Хјустон Законот центар, еден од најистакнатите експерти нацијата на закон за имиграција кои ја споделија своите ставови со Келер, "јазикот кој се користи во овој дискурс се брои, а луѓето не може да биде нелегално. Нивните акции може да биде, или на активностите на нивните родители може да биде, но тие не можат да се нелегални. ["Illegals"] не е оправдано во секоја смисла на криминолошките, јазична или културна употреба на овој термин. "

А линк до блог Келер е на NYT објаснувајќи причината за промената, е тука .

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Февруари
  15
  Сре

  1. 16:30 Нео - Африка - Американците
 3. Февруари
  16
  Чет

  1. 02:15 Херманос En El Camino (Браќа по патот) - права мигранти во Мексико

Преведувач

Најди ги ни на Фејсбук

Контакт