Источниот брег на азиските американски студентска унија

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во граѓански права ресурси .

ECAASU има за цел да ги инспирира, да се образува, а ги поттикне оние кои се заинтересирани во азиските американскиот прашања. Тоа ја поставува цели за зајакнување на азиските американските студенти организации преку intercollegiate комуникација со цел да им служи на социјалните и образовните потреби на азиските американски студенти; за унапредување на социјалната еднаквост на малцинства со елиминирање на предрасудите и дискриминацијата, одбраната на човековите и граѓанските права, и борба против расизмот и омразата злосторства од страна активности дозволено според член 501 (c) (3) од Законот; да се поттикне азиски Американците да учествуваат во изборниот процес преку непартиска и, непристрасно регистрација на гласачите, се-надвор-на-гласање, а за едукација на гласачите дискови кои не се ограничени на еден изборниот период и се спроведуваат во повеќе од пет држави, како и за промовирање на заедницата зграда и меѓусебно разбирање меѓу азиските Американци со различни националности и сите луѓе на боја.

Веб страна:

http://www.ecaasu.org/site/

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Преведувач

Фејсбук

Контакт