Рутгерс имиграциски инфраструктура на сајтот [RIIM]

Факултет и студентите од целиот сите три Рутгерс кампуси се гради инвентар од важните организации кои имигрантите имаат создадено и се потпираат на целиот градина држава.

Рутгерс имиграциски инфраструктура на сајтот (RIIM) е мулти-сцена, интердисциплинарна истражувачки проект. Голем број на организации ќе бидат вклучени во пописот, на пример, на Доминиканската политичкото здружување работи кандидати за локалните избори; на Хаити социјалните услуги агенција собир ураган олеснување за испорака назад кон таа земја; една корејска Стопанската комора на хостинг банкети за локалните трговци ; или латино граѓанска група нудејќи државјанство класи.

RIIM ќе добијат основни, како и подетални податоци за улогата на заедницата организации со цел унапредување на она што е познато за улогата на овој сектор во процесот на интеграција имигрант.

RIIM ни се приближува кон разбирањето на тоа како различни мигрантско население Њу Џерси се користат локални организации (CBOs) за изградба на стабилност, да креираат економски патишта и, поопшто, да го поставите условите на сопственото постоење во САД.

Корисници на сајтот ќе вклучуваат креаторите на политиката, истражувачи, избраните функционери, адвокати, финансиери и имигранти себе.

Градење на проекти во Њу Јорк, Лос Анџелес и Чикаго, RIIM ќе произведе директориум за организациите националната дека имигрантите изградена и употреба. За прв пат, овој директориум ќе го направи тоа може да се оцени силата на инфраструктурата CBO: да се види каде тоа е најсилна, а исто така каде што треба засилување.


Преведувач

Најди ги ни на Фејсбук

Контакт