Натурализација на Рутгерс

На 15 Ноември, 2011, Програма Рутгерс Универзитетот за имиграција и демократијата беше домаќин на еден историски настан: Прва натурализација Рутгерс "церемонија.

Со летечки САД, Њу Џерси и Рутгерс знамиња, 34 кандидати од 17 земји и пет континенти зеде овој драматичен чекор, формално влегување американско државјанство како натурализирани државјани. Тие беа на возраст 20-68 и тие го поздрави од 17 различни земји вклучувајќи ги и Пакистан, Полска, Индија, Италија, Непал, Нигерија, Египет и Ел Салвадор.

Д-р Рут Мендел, директор на Институтот за Иглтон Политика, поздрави и им го честита на кандидатите и нивните семејства, и се гледа на историјата на нејзиното семејство, како имигранти и бегалци од нацистичкото окупирана од Австрија пред повеќе од 60 години.

Д-р Џон Томсон, окружен директор на САД Државјанство и Имиграција Услуги и економист Рутгерс, објасни на правата и одговорностите на американско државјанство, и Теренски канцеларија директор Randi Borgen предводеше кандидати во заклетва на функцијата. Д-р Анастасија Ман, директор на програмата за имиграција и демократија фрли светлина врз предности кои имигрант Њу Џерси нуди државата, а Изабел Nazario, потпретседател на Заедницата партнерства зборуваше за значењето на сегашните демографски промени за иднината на нацијата.

За време на церемонијата, Кетрин De La Merced, на RU додипломски и член на Voorhees хор изврши a cappella верзија на Star Spangled Banner химна. Дипломиран студент Марлон Avellan доведе на кандидатите во Заложниот на верност.

За информации за натурализација процес, видете САД Службата за имиграција или CitizenshipWorks .

Контакт