Правни Даватели на услуги

> Download во PDF <

БЕСПЛАТНО и ниска цена ПРАВНИ Њу Џерси НА УСЛУГИ

Забелешка: федерални прописи значи дека некои организации само може да послужи за правни постојани жители и државјани на САД. Јавите за да дознаете дали една организација може да ги задоволат вашите потреби.

1. Африканската шпанска Имиграција Организација
4815 Westfield авенија во Њујорк, Pennsauken, Њу Џерси 08.110
Телефон: 856-324-5098
Веб страна: http://ahiolaw.org/~~V
Е-пошта: info@ahiolaw.org

2. Американски пријатели Користење комитет
89 пазар улиците, 6 кат Њуарк, Њу Џерси 07.102
Телефон: 973-643-1924
Веб страна: http://afsc.org/office/newark-nj
Е-пошта: irpnewark@afsc.org

3. Камден Центарот за право и социјална правда
9 Н Грузија авенија во Њујорк, Атлантик Сити, Њу Џерси 08.401
Телефон: 609-348-2111
Веб страна: http://www.cclsj.org/~~V
Е-пошта: info@cclsj.org

126 Н Бродвеј, 2 кат, Камден, Њу Џерси 08.102
Телефон: 856-583-2950
Веб страна: http://www.cclsj.org/~~V
Е-пошта: info@cclsj.org

4. Католичката Добротворните организации на Камден
1845 Haddon авенија во Њујорк, Камден, Њу Џерси 08.103
Телефон: 856-342-4161
Веб страна: http://www.catholiccharitiescamden.org/~~V

9 Н Грузија авенија во Њујорк, Атлантик Сити 08.401
Телефон: 609-345-3448
Веб страна: http://www.catholiccharitiescamden.org/~~V

5. Католичката Добротворните организации на Metuchen
56 Throop авенија во Њујорк, Њу Брунсвик, Њу Џерси 08.901
Телефон: 732-214-8743
Веб страна: http://www.ccdom.org/~~V

271 Смит Стрит, Перт Amboy, Њу Џерси 08.861
Телефон: 732-826-9160
Веб страна: http://www.ccdom.org/~~V

430 Јужна Main Street, Phillipsburg, Њу Џерси 08.865
Телефон: 908-777-3730
Веб страна: http://www.ccdom.org/~~V

6. Католичката Добротворните организации на Њуарк-епископ Френсис центар за имиграција Услуги
976 Broad Street, Њуарк, Њу Џерси 07.102
Телефон: 973-733-3516
Веб страна: http://www.ccannj.com/
Е-пошта: Catholic-Charities@ccannj.org

7. Католичката Добротворните организации на Патерсон
24 DeGrasse Стрит, Патерсон, Њу Џерси 07.505
Телефон: 973-279-7100
Веб страна: http://www.catholicharities.org/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

8. Католичката Добротворните организации на Трентон
200 Американски Држави авенија во Њујорк, Lakewood, Њу Џерси 08.701
Телефон: 732-363-5322
Веб страна: http://www.catholiccharitiestrenton.org/~~V

149 Северна Ворен стрит, Трентон, Њу Џерси 08.608
Телефон: 609-394-8299
Веб страна: http://www.dioceseoftrenton.org/justice/migration.asp
Е-пошта: jyurkanin@aol.com

705 2 Avenue, Asbury парк, Њу Џерси 07.712
Телефон: 732-869-1634
Веб страна: http://www.dioceseoftrenton.org/justice/migration.asp

9. Заедница акција социјални работи, Inc
84-86 Мил Стрит, Патерсон, Њу Џерси 07.501
Телефон: 973-523-5452
Е-пошта: casaprogram.carmen @ hotmail.com

10. Ел Центро де Recursos став Familias на католичките хуманитарни организации
327 С Broad Street, Трентон NJ 08.608
Телефон: 609-394-2056
Веб страна: http://www.catholiccharitiestrenton.org/~~V

11. Ел Центро Hispanoamericano
525 Е фронт Стрит, Plainfield, Њу Џерси 07.060
Телефон: 908-753-8730
Веб страна: http://www.elcentronj.org/~~V
Е-пошта: elcentronj@gmail.com

12. Имиграција и американско државјанство Организација
647 Главна авенија во Њујорк, Suite 205, Passaic, NJ 07.055
Телефон: 973-472-4648
Веб страна: http://www.iaco.us/news/index.php
Е-пошта: info@iaco.us

13. Меѓународниот институт за Њу Џерси
1 весник плоштадот Плаза, 4 кат, Џерси Сити, Њу Џерси 07.306
Телефон: 201-653-3888 ext.120
Веб страна: http://iinj.org/our-services/our-legal-services/
Е-пошта: olmoret@iinj.org

14. Еврејско семејство и стручно Услуги на Middlesex
32 Форд авенија во Њујорк, 2 кат, Milltown, Њу Џерси 08.850
Телефон: 732-777-1940
Веб страна: http://www.jfvs.org/~~V
Е-пошта: debbya@jfvs.org

15. Деца кои имаат потреба за одбрана
65 Ливингстон авенијата Lowenstein Sandler компјутер, ВИД-Њуарк, Roseland, Њу Џерси 07.068
Телефон: 862-926-2080
Веб страна: http://www.supportkind.org/~~V
Е-пошта: info@supportkind.org

16. La Casa De Дон Педро - Центар II
39 Бродвеј, Њуарк, Њу Џерси 07.104
Телефон: 973-481-4091
Веб страна: http://www.lacasanwk.org/about-us/overview/

17. Правни услуги на Њу Џерси
100 Metroplex диск, Едисон, Њу Џерси 08.818
Телефон: 732-572-9100
Веб страна: http://www.lsnj.org/~~V
Е-пошта: legalhelp@lsnj.org

18. Лутеранска социјална Министерствата за Њу Џерси - имиграција и бегалци Програма
189 С Broad Street, Трентон, Њу Џерси 08.608
Телефон: 609-393-4900
Веб страна: http://www.lsmnj.org/~~V

Извори:

Имиграција Адвокати непрофитните Ресурсен центар:
http://www.immigrationadvocates.org/nonprofit/legaldirectory/search?state=NJ&county=8435&x=18&y=15

Американското Министерство за правда, Листа на БИА Акредитирани организации:
http://www.justice.gov/eoir/statspub/raroster_files/raroster_orgs_reps_state_city.htm # НОВИ + Џерси

Обновено, 12/11.

Престојни настани

  1. Април
    30
    Mon

    1. Закон за имиграција курс за обука
Прикажи ги Календар »

Контакт