Државјанство Рутгерс

НА БРОЕВИ

Според Одделот за домашна безбедност, 500.000 LPRs (Правна постојани жители или greencard поседува авторските права) живее во Њу Џерси. Само четири држави имаат повисоки акции на LPRs. До денес, кор државјанство Рутгерс "на искусни имиграција адвокати и специјално обучени волонтери помогнаа повеќе од 250 потенцијалните американски државјани од 50 земји.


ПАРТНЕРИ

Државјанство Рутгерс е проект на Програмата Иглтон за имиграција и демократија; Рутгерс Правниот факултет - Камден; Рутгерс Правниот факултет - Њуарк; Центарот за миграција и Глобална Сити; граѓански ангажман и услуга образование партнерства (CESEP) Програмата; и соработник на заменик Претседателот на Академски & јавни партнерства во Уметности & хуманистички; На Бонер Фондацијата, како и државјанство СЕГА! (Градскиот универзитет на Њујорк).


> Прочитајте повеќе за "Рутгерс Undergrad се одразува на CR Њуарк искуство"

Престојни настани

Нема претстојните настани.

Прикажи ги Календар »

Контакт