Студентските организации на Универзитетот Рутгерс

Универзитетот Рутгерс, домот на Програма за имиграција и демократија, се признати на национално за етничкиот диверзитет на нејзиното тело студент .

Надвор од своите академски обврски, многу Рутгерс студентите се направи пат да се вклучат со кампусот организации врз основа на етничката припадност, религијата, националноста или наследство.

GLP group

Таквите организации enliven животот на универзитет: хостинг културни настани, кои ги предводат политичките кампањи, собирање средства и организирање на волонтерски активности.Директориум EPID на етничкиот, имигрант, и социјална правда организации кои се активни на кампусот е тука:

+ Њу Бранзвик Листа

Арапски културен клуб
Е-пошта: acc.rutgers @ gmail.com

Ерменскиот клуб
Мапа на: Фејсбук
Е-пошта: asgulian@eden.rutgers.edu

Азиските Студентскиот совет
Мапа на: http://rutgersasc.org/~~V
Е-пошта: rutgersasc@gmail.com

Здружението на Индијанците
Мапа на: http://ruair.tk/
Е-пошта: dhshah@eden.rutgers.edu

Здружението на Филипините Студентите
Е-пошта: raps.awesome @ gmail.com

Baps кампус братството на Рутгерс
Е-пошта: chiragp3@eden.rutgers.edu

Бенгалски Здружение на Студентите по
Мапа на: http://www.rubsa.com/
Е-пошта: rubsa@eden.rutgers.edu

Бхакти-на високото Вкусот
Мапа на: http://www.bhakticlub.org/~~V
Е-пошта: info@bhakticlub.org

Централна и Јужна Америка Алијансата
Е-пошта: casaavp@yahoo.com~~V

Кинески христијански Стипендии
Мапа на: http://eden.rutgers.edu/ ~ ruccf /
Е-пошта: ccf.salt @ gmail.com

Кинески Студентска организација
Мапа на: http://rcssa.rutgers.edu/
Е-пошта: rutgerscso@gmail.com

Православни Копти Стипендии
Мапа на: http://cof.rutgers.edu/
Е-пошта: copticof@eden.rutgers.edu

Различни Formosan идентитет
Е-пошта: rutgers.dfi @ gmail.com

Даглас азиските жени асоцијација
Е-пошта: rutgersdawa@gmail.com

Фузија: На Рутгерс унија на мешани Луѓе
Мапа на: Фејсбук

Хинду Студентите Советот
Мапа на: http://hindustudentscouncil.org/~~V
Е-пошта: info@hindustudentscouncil.org

Ileret едукација при Здружението
Е-пошта: ileret.edu.assoc @ gmail.com

Индискиот христијански Стипендии
Мапа на: http://ruicf.rutgers.edu/
Е-пошта: lkoshy@eden.rutgers.edu

Меѓународната студентска асоцијација
Е-пошта: isa_mail@email.rutgers.edu

Jain асоцијација
Е-пошта: jar.rutgers @ gmail.com

Јапонски културна асоцијација
Мапа на: http://rutgersjca.org/~~V
Е-пошта: ru.nb.jca @ gmail.com

Кореја кампус крстоносна војна Зашто Христос
Emali: rukccc@gmail.com

Корејски Католичката круг
Е-пошта: koreancatholiccircle@gmail.com

Корејски христијански Стипендии
Е-пошта: phillipl@eden.rutgers.edu

Корејски културна група
Мапа на: www.rkcg.org
Е-пошта: chloee@eden.rutgers.edu

Корејски Здружение на Студентите по
Мапа на: http://rutgersksa.com/
Е-пошта: rukoreanstudents@gmail.com

Латинска Америка Студентска организација
Мапа на: http://laso09-10.webs.com/
Е-пошта: laso.president2010 @ gmail.com

Латино Студентскиот совет
Мапа на: http://www.eden.rutgers.edu/ ~ lsc2000 /
Е-пошта: lsc.cochairs @ gmail.com

Латиноамериканците Unidos En Poder
Мапа на: Мајспејс , Фејсбук

LLEGO, LGBTQQIA Луѓе на бојата Унија на Рутгерс
Мапа на: Фејсбук

Малезија студентска асоцијација
Е-пошта: alialman@eden.rutgers.edu

Пакистанската студентска асоцијација
Мапа на: Фејсбук /
Е-пошта: contact@rutgers-psa.com

Персискиот културен клуб
Мапа на: http://events.kodoom.com/en/the-rutgers-persian-cultural-club/1902/o/
Е-пошта: rupersian@gmail.com

Полски клуб
Мапа на: http://www.rupolish.rutgers.edu/
Е-пошта: mjgala@eden.rutgers.edu

Рутгерс Организација на Нипон Студентите
Мапа на: http://www.eden.rutgers.edu/ ~ rons4evr /
Е-пошта: rurons@gmail.com

Рутгерс унија Estudiantil Puertorriquena
Мапа на: Фејсбук
Е-пошта: go.ruep @ yahoo.com

Рутгерс унија на кубанската американски студенти
Мапа на: http://www.eden.rutgers.edu/ ~ rucas / , Фејсбук
Е-пошта: rucas_rutgers@yahoo.com~~V

Сосиедад Estudiantil Dominicana
Мапа на: Фејсбук
Е-пошта: ru.sed92 @ gmail.com

Општество на Латинска Америка Мажите
Мапа на: Фејсбук
Е-пошта: slam.president @ gmail.com

Општество на шпанска инженери
Мапа на: http://www.rushe.rutgers.edu/
Е-пошта: josefer@eden.rutgers.edu

Тајванските американски студентска асоцијација
Мапа на: http://www.rutgerstasa.org/~~V
Е-пошта: rutgers.tasa @ gmail.com

Турски Здружение на Студентите по
Мапа на: http://rutgsa.wordpress.com/about/
Е-пошта: merveunuvar@gmail.com

Студентите украински клуб
Мапа на: http://ukrainians.rutgers.edu/
Е-пошта: rusc@eden.rutgers.edu

Unidad културен единство
Е-пошта: unidadcultural@hotmail.com

Виетнамски студентска асоцијација
Мапа на: http://www.eden.rutgers.edu/ ~ VSA /
Е-пошта: vsa.rutgers @ gmail.com

Вест Индискиот Студентска организација
Мапа на: http://wisoru.webs.com/
Е-пошта: wisoru@gmail.com

^ Вратете се на почетокот


- Њу Бранзвик Листа
+ Њу Бранзвик Листа

Контакт