Рутгерс имиграциски инфраструктура Мапи [RIIM]

Рутгерс имиграциски инфраструктура Мапи [RIIM], мулти-сцена, интердисциплинарна истражувачки проект, користи мапи за да се постават надвор од географија на имигрант Њу Џерси. Еден тим врз основа на Рутгерс има изградено инвентар од важните организации кои имигранти се создаде целиот градина држава. Голем број на организации се вклучени во пописот.

На пример:

  • Доминиканка политичкото здружување работи кандидати за локалните избори;
  • на Хаити социјалните услуги агенција собир ураган олеснување за испорака назад кон таа земја;
  • една корејска Стопанската комора на хостинг банкети за локалните трговци;
  • латино граѓанска група нудејќи државјанство класи.
RIIM собира податоци за улогата на заедницата на организациите да ни помогне да разбереме она што е познато за улогата на овој сектор во процесот на интеграција имигрант.

Секојдневно, локални организации (CBOs) помогне на поединци да се изгради стабилност, да креираат економски патишта и, поопшто, во собата на условите на сопствената егзистенција во САД.

Креаторите на политиката, истражувачи, избраните функционери, адвокати, финансиери и имигранти самите сите се користат RIIM податоци.


Престојни настани

Нема претстојните настани.

Прикажи ги Календар

Контакт