Ресурси за недокументирани Студентите

Недокументирани студентите се студенти, кои не се американски државјани или имаат законски престој, но сакаат да продолжи високото образование во рамките на САД. Тие често се соочуваат со тешкотии со прием, школувањето, а финансиска помош.


Подолу се ресурси кои се на располагање за да им помогне помош недокументирани студенти:

Складиштето на ресурси за недокументирани Ученици од колеџ одбор (PDF)


Подолу е листа на најновите информации поврзани со недокументирани студенти:

20 Јуни 2012 година - администрацијата на Обама најави промени во политиката кон недокументирани млади

Престојни настани

 1. Август
  22
  Сре

  1. 19:30 USCIS: шпански јазик Enlace
 2. Септември
  15
  Седеше

  1. Насловна општество 7 Годишен латино родители конференција @ децата од Њу Џерси

Прикажи ги Календар

Контакт