Раскрсница на светот: Нов Американците во Middlesex Каунти, NJ

ИЗВРШНО РЕЗИМЕ

Благодарение на нејзината имигранти, населението во Њу Џерси - и Middlesex Каунти во неа - е голем, расте и извонредно разновидна.
Вгнездени во рамките на САД, каде што 1 во 7 новодојденците ги направат своите домови, и во рамките на Њу Џерси, каде 1 од 5 жители емигрирале од другите народи, 1 во 3 Middlesex округот жители е имигрант.
На оваа скала, имиграција нуди големи можности и претставува критични предизвици. Како можеме одговори на овие предизвици има драматични последици за нашата заедничка иднина ...
Сите Њу Џерси жителите плаќаат даноци: данок на имот, понекогаш како дел од киријата; данок на промет на секојдневните купувања, како и други федерални, државни и локалните даноци. Овие придонеси ќе биде од клучно значење за програми како што се социјална сигурност во текот на следните децении. Економистите проценуваат дека Њу Џерси добива сам $ 450,000,000 во даночните приходи од недокументирани имигранти.

"Лош Епл" Работодавците се закануваат Сите работници

Петна примена на постоечката закони за работни односи им овозможи на експлоатирачки работодавци да здолниште минимална плата и прекувремена работа барања. Ова боли мајчин и имигрантските работници слично ...


> Download Извршно резиме

> Download Комплетен извештај

Контакт