Академиците

Како научници, професори и практичари, нашата работа се спојува со и придонесува за развој на нови знаења за имигрантите Америка.

Програмата Иглтон за имиграција и демократија нуди конкурентни интердисциплинарни академски програми кои ги поврзуваат Рутгерс додипломски и постдипломски студенти на пракса на политиката низ објективот на имиграцијата и демократијата. Различни програми се понудени во текот на годината, така бидете сигурни да проверите назад за надградби.

Практиканти

Додипломски и постдипломски студенти може да се јавите EPID за информации во врска со практиканти. Испрати продолжи и мотивационо писмо, вклучувајќи област (и) на интерес, да randic@eagleton.rutgers.edu .

EPID во моментот прима апликации за практиканти.
Области на фокус за пролет 2012 содржи најдобрите практики и ресурси поврзани со:

Здравјето и благосостојбата: Поради генетика, економија, култура или географија, разни имигрантски групи се соочи со уникатна здравствени предизвици. Што се приближува најдобро функционираат во различни поставувања? Кој е обезбедување на овие услуги за имигрантите во Њу Џерси?

Јавната безбедност: популации од различни културни или јазични средини претставуваат загатки за полиција и итна служба работници. Што иновации постојат? Кои се некои успешни примери на културно чувствителни на полицијата и за одговор при катастрофи?

Вработување и претприемништво: родени во странство работници и неквалификуваните придонесат за економијата на различни начини. Ние сакаме подобро разбирање на предизвиците и можностите за работниците и работодавците. Кои се важни краци на оваа тркало?

Образование: Некои училишта се справат со предизвиците со кои се соочуваат имигрант деца, децата на имигрантите и нивните наставници поуспешно од другите. Што можеме да научиме од овие различни пристапи?

Граѓанските права и притвор: задржување и присилно отстранување се на сите времиња високи. Многу имигранти опишуваат чувството под опсада. Како се тензија помеѓу интегритетот на нашите граници и почитување на човековите права играат надвор?

Да се вклучат во истражување на овие прашања, испрати продолжи и мотивационо писмо, истакнувајќи области на интерес, да Randi Chmielewski на randic@eagleton.rutgers.edu .

Стипендии

На различни точки во текот на годината, ограничен број на EPID стипендии можат да бидат достапни. Ако се заинтересирани, испратете продолжи и мотивационо писмо да randic@eagleton.rutgers.edu .

Престојни настани

  1. Септември
    15
    Са

    1. Насловна општество 7 Годишен латино Воспитување конференција @ децата од Њу Џерси
    2. 09:30 На латино Лидерство Алијансата на Њу Џерси Конвенцијата @ Универзитетот Рутгерс труд едукативен центар

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт