Истражувачите

Elisa Н Baeza

Училиште: Едвард Џ Bloustein Факултетот за планирање и јавна политика

Elisa Baeza се извршуваат Мајстор за јавна политика на Факултетот Bloustein за планирање и јавна политика во Рутгерс. Нејзините интереси се во развојот на заедницата, поточно во економскиот капитал, доделување на станови, и средства за развој меѓу урбаните ниско до умерена приход семејства. Таа е дипломиран соработник со Програмата за имиграциски Рутгерс инфраструктура на сајтот проект.

Пред Bloustein, Elisa работел како директен давател на услуги во прифатлива homeownership и развој на младите полиња каде што таа служи за ниско до умерена приход и мигрантско население во мисијата Окружниот и југоисточна сектор од Сан Франциско, Калифорнија.

Ommead Iraninejad

Училиште: школа за менаџмент и работни односи

Ommead Iraninejad е втора година мајстори студент на Универзитетот Рутгерс Школата за менаџмент и работните односи. Интереси Ommead вклучуваат законот за работни односи, корпорации лидерство, перформанси мислењата, пречки во развојот на работното место, и организациско однесување. Ommead е сенаторот од Школата за менаџмент и работните односи.

Во моментов, Ommead е вработен во Националната работни односи одбор, како поле испитувачот. Тој работи за Генералниот совет, под надзор на Регионалниот директор на Регион 2. Покрај тоа, потенцијалните планови Ommead вклучуваат извршуваат докторски студии на Универзитетот Рутгерс.

Махеш Lakshminarayanan

Училиште: Едвард Џ Bloustein Факултетот за планирање и јавна политика

Махеш Lakshminarayanan е урбана и регионална излет со една од водечките планирање и инженерство консултантска фирма во Индија. Тој дипломира со магистерска диплома по Планирање од Рутгерс "Едвард J.Bloustein Факултетот за планирање и јавната политика, и работел за две години со Middlesex Каунти планирање, а исто така на Рутгерс имиграциски инфраструктурен проект со Иглтон пред да се пресели назад во Индија март 2011 година.

Области Махеш на интерес вклучуваат развој на инфраструктурата и планирање на животната средина. Пред да дојдат во Универзитетот Рутгерс, Махеш работел кратко на масовниот транзит и историски проекти за зачувување во Индија. Тој, исто така има степен во урбанистичко планирање од Jawarharlal Нехру Технолошкиот универзитет (Индија).

Ерозии Joon Ли

Училиште: Рутгерс Школата за уметности и науки

Ерозии Joon Ли е прва година студент на Универзитетот Рутгерс Школата за уметности и науки. Тој планира да се главни во политички науки и социологија. Тој е заинтересиран во политиката, студијата на различни култури, како и меѓународните односи. Неговото хоби вклучува гледање спорт, трошење на време со своето семејство и пријатели, и "одземање на денот". По Универзитетот Рутгерс, тој планира да присуствуваат на Правниот факултет да работи во политичката сфера.

Брајан Стромберг

Училиште: Bloustein школа за урбанистичко планирање и јавна политика

Брајан Стромберг е втора година докторант на Факултетот Bloustein како на пролет 2011 година. Додека неговото истражување се фокусира на доделување на станови политика и домување за финансии, тој е заинтересиран за сите форми на социјална правда прашања. Брајан има магистерска диплома по географија од Универзитетот Рутгерс. Неговата теза е на заеднички капитал домување и нејзиниот потенцијал за создавање на фундаментални промени во домување и имотот односи. Неговата дисертација истражување на Bloustein школа ќе се изгради на ова дело, но со фокус на заедницата земјиште фондови и импликациите од нивните зголемување на присуството во доделување на станови политики.

Контакт