Факултет и кадар

Јадро факултет дизајн и имплементација на мисијата и проекти EPID да ја одразува прашања особено констелација Њу Џерси на имигрантите и домородци, нејзините институции, својата политика, политика и култура. Паралелно, тие учествуваат во постојаните национални разговори во врска со академско истражување и најдобрите практики во политиките.

Во рамките на нашите вработени, различни талентирани поединци се вклучени во работата на EPID е.

Студентите заинтересирани за добивање вклучени треба да се јавите на Randi Chmielewski .


Sayu Bhojwani | визитинг професор

SayuPhoto_web

Sayu е визитинг професор во Иглтон Програма за имиграција и демократија. Таа е основач и претседател на новата американска Лидерите на проектот, непрофитна организација која ги регрутира признати лица со учинокот на граѓанска вклученост и обучува нив во клучните вештини потребни за јавни лидерство. Sayu служеше како прв комесар на Њујорк на Имигрант работи под градоначалникот Мајкл Блумберг (2002-2004).


Д-р Џенис ликовна | виш научен соработникЏенис е Факултетот директор на програмата за имиграција и демократија, и е доцент на трудот и работните односи студии на Факултетот за менаџмент и работните односи. Џенис е исто така виш научен соработник за организирање и политика во Центарот за заедница промени (CCC). А 20-годишен ветеран на трудот и организирање заедница ...


Randi Chmielewski - менаџер, односи со јавност и специјални проекти

Randi Chmielewski

Chmielewski е менаџер за теренски и специјални проекти на Иглтон Институтот за политика. Таа е alumna на Иглтон Додипломски Вонреден Програма и претходно работел како специјален советник на градоначалникот во Едисон населено место. Chmielewski има диплома по политички науки од Универзитетот Рутгерс и МПА во јавниот и непрофитни менаџмент и политика од општа Вагнер школа.


Стажанти

Џенифер Родригез
Брајан Olivares
Sukhnoor Dhillon

^ Назад на почеток