Факти за имиграциски NJ

Најновиот листови:

Имиграција во Њу Џерси е различна:

Њу Џерси разновидност

  • Повеќе од која било друга држава, Њу Џерси има постојана историјата на привлекување на странски роден пристигнувања.
  • Уште од Scandanavians постави камп во близина на Lenape Индијанците во колонијалните дена, поединци и семејства пристигнале во Њу Џерси од странски земји.
  • Во просек, имигрантите во Њу Џерси имаат тенденција да бидат високо образовани од оние кои живеат на друго место.
  • Податоци од Националната Научна Фондација покажуваат дека речиси половина (48 проценти) од државата жители со дипломи господар и 41 отсто од оние со докторати во научните полиња се имигранти.
  • Само работодавачите во Калифорнија и Њујорк датотека за повеќе високо-квалификувани визи Н1-Б од оние во Њу Џерси.
  • Незаменлива разновидност означува родени во странство населението Њу Џерси.

Денес, најголем на државата родени во странство население доаѓаат од:

  • Индија на 10%
  • Мексико во 6,7%
  • На Филипините на 4.9%

Половина од сите имигранти Њу Џерси се натурализирани државјани. Од остатокот, поголемиот дел се правни постојани жители (LPRs).

Mapping NJ Immigrants

Престојни настани

Нема претстојните настани.

Прикажи ги Календар »

Контакт