Поврзани факултет

Д-р Ulla Берг

Д-р Ulla Берг е антрополог кој има спроведено квалитативно истражување на Перу имигранти во Патерсон, со посебен акцент на одржување на транснационални врски што поврзуваат, преку роден град здруженија и други посредување организации. Д-р Берг веќе им помогнаа форма контурите на проектот.

Д-р Џејмс DeFillippis

Д-р Џејмс DeFilippis има позадина во урбанистичкото планирање, но има напишано широко за развој на заедницата и станбени прашања. За целите на RIIM, повеќето релевантни работа DeFilippis "вклучува влијание врз заедницата во која како последица од пренесувањето на државата на благосостојба во текот на изминатата деценија и половина.

Д-р Kathe Њуман

Д-р Kathe Њумен, со неа преседан работа на затварање криза, особено неговото влијание врз заедниците на бојата во и околу Њуарк, доаѓа до RIIM со експертиза како истражувач и богат врски со CBOs околу државата. Како урбан планер, таа исто така нуди експертиза за географијата на имигрантските заедници.

Д-р Робин Родригез

Д-р Робин М Родригез е социолог кој има работено на транснационални труд и миграција на моделите, особено во однос на Filipinas во САД. Истражувачки интереси Родригез и професионални контакти и понуди различни предности на овој проект.

Д-р Дејвид Tulloch

Д-р Дејвид Tulloch носи експертиза од двете пејзаж архитектура и системи за географски информации. Тој ги носи своите геопросторни перспектива и визуелна ориентација да им помогне на студија и да се комуницира на начини социјална и географска реалност сечат во текот на проектот. Оваа перспектива го прави критични играч на дизајнирањето и извршувањето на RIIM како на мапирање фаза и пошироко. Дознај повеќе за него

(Http://deathstar.rutgers.edu/people/dtulloch/) и неговиот блог (http://epd372.blogspot.com/).

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт