За програмата

Програмата за имиграција и демократија за прием на ресурси на предводник на Њу Џерси јавен истражувачки универзитет да се истражуваат со предизвиците и можностите кои произлегуваат од значителни нивоа на имиграција - низ државата, регионот, нацијата и светот.

Woodlawn

АЛАТКИ

Ние им ги донесе на масата научни истражувања, јавно образование, заедница теренски / организирање и анализа на политиките.

ЦЕЛИ

Имигрант интеграција нагласува политики и практики вклучува погодна за приватното претпријатие, граѓанско учество, еднакви можности, демократски плурализам, водство на заедницата, и социјалната кохезија.

Успешна интеграција бара адаптација од страна на сите страни: имигрантите, основана жители, владата и невладините организации.

ЗОШТО имиграција и демократија?

Нашето име одразува во близина преплетување на имиграција и демократијата како централни теми во американското искуство. Во текот на нашата историја, имигрантите бегаат угнетување и неправда во нивните матични земји се потврди посветеноста на нацијата за нашите сопствени демократските принципи. Демократија обезбеди рамка за раст и развој на поединецот, рамо до рамо со цветни на заедниците вкоренети во минатото, но хранети со разновидноста на сегашноста.

ПРЕДИЗВИЦИ

Имиграција, исто така, може да ги тестираат границите на демократијата од страна на проширување на политичкото тело, дестабилизација на културниот и економскиот статус кво, heightening мешана тензии, наметнување и промена на двете имигранти и поширокото општество.

ШТО е во прашање?

Низ САД, неколку држави биле оформени длабока и трајна начини на имиграцијата како Њу Џерси. Њу Џерси во моментов е рангирана на трето место во нација, зад само Хаваи и Калифорнија, за својот дел од имигранти. Според Глобал Комисијата за меѓународна миграција, на движењето на луѓето преку националните граници најверојатно ќе се зголеми во годините што доаѓаат како напредок во комуникациите, образованието, транспортот, како и глобалната трговија создаваат можности за географски и социјалната мобилност што никогаш не постоел пред во човечки историја.

Оние народи и региони во светот во најдобра позиција да се подигнат на креативната сила на човековите миграција и контрола на запаливост, најверојатно за да се постигне позиции на лидерство во глобалната економија. Во Програмата за имиграција и демократија, нашата цел е да се подобри базата на знаење и политичка рамка, кои се од суштинско значење за раст и просперитет на нашата држава, регион, и на нацијата.

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт