Д-р Џенис ликовна | виш научен соработник

3 Ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во штабот .

Д-р Џенис ликовна

Janice е факултет директор на програмата за имиграција и демократија, и е доцент на трудот и работните односи студии на Факултетот за менаџмент и работните односи.

Janice е, исто така, виш научен соработник за организирање и политика во Центарот за заедница промени (CCC). А 20-годишен ветеран на трудот и заедницата организирање движења, таа се фокусира нејзиното внимание на маките на ниски плати имигрантските работници. Нејзината книга работник центри: Организирање заедници на раб на сонот беше објавен во јануари 2006 година од Универзитетот Корнел печат и на Институт за економска политика. Нејзините најновите проектот, вклучени во главните медиуми низ земјата, е друштвена вложување со CCC и осум работник центри низ земјата за да се обезбеди прифатлива и сигурен финансиски услуги за ниска плата имигрантските работници. Во септември 2007 година, фино беше назначен од гувернерот Корзин во Блу ​​Њу Џерси Лента панел за имиграциски интеграција.

Е-пошта:

jrfine@rci.rutgers.edu

Престојни настани

Нема претстојните настани.

Прикажи ги Календар

Контакт