Д-р Кристина Thurlow Бренер | факултет Огранок

3 Ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во штабот .

Christine Brenner

Д-р Кристина Thurlow Бренер е вонреден професор на Одделот за јавна политика и односи со јавноста на Универзитетот во Масачусетс Бостон. Таа се фокусираше нејзиното истражување на имигрант интеграција, јавна политика прашања кои влијаат на луѓето кои живеат во американско-мексиканската граница регионот, како и влијанието на латино имиграција во нови дестинации во САД.

Digame! Политика и политика на Тексас граница, волумен таа изменето, елаборати за социјалните и економските прашања околу животот во пограничниот регион. Нејзин тековен истражување вклучува проучување на локалната самоуправа одговорноста за имиграција и променливите национални демографијата во нови латино-дестинации. Таа беше академски советник во Блу ​​NJ гувернерот Корзин на Лента панел за имиграциски интеграција и во моментов е комесар на Њу Џерси Комисијата за Нова Американци. Д-р Бренер, исто така, служи на советодавниот одбор на миграциона политика на Институтот за избор на Е Pluribus Unum награди, кои чест извонредна имигрант напорите за интеграција во САД.

Е-пошта:

ctbrenn@camden.rutgers.edu

Престојни настани

Нема претстојните настани.

Прикажи ги Календар

Контакт