Д-р Анастасија Ман | Раководители

3 Ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во штабот .

Dr. Anastasia Mann

Ман е асистент за истражување професор и директор на програмата за имиграција и демократија во Иглтон Институтот за политика на Рутгерс University.She заработил нејзиниот доктор од Соединетите Американски Држави во 20 век историјата на САД, со фокус на социјалната помош политика. Пред да дојдат во Иглтон, Ман одржа позицијата на политиката аналитичар во Њу Џерси политика перспектива, Њу Џерси Филијалата на DC-базирани центар за буџет и политички приоритети каде што таа работеше интензивно на обезбедување на пристап до високото образование. Нејзината 2009 извештај, Градина држава Dreams изгради случај за придонес во државата школувањето на недокументирани имигранти студенти во Њу Џерси.

Во Програмата за имиграција и демократија, Ман насочува Рутгерс Имигрант инфраструктура на сајтот (RIIM), на националната анкета на заедницата организации, иницијатива поддржана од академската извонредност награда од Рутгерс, Фондот за Њу Џерси, а Карнеги корпорацијата на Нов Јорк. Во 2011 година, во кои работат со колегите во три кампуси и во Градскиот универзитет на Њујорк, Ман предводеше државјанство Рутгерс, проект кој Нотингем ресурсите на предводник на универзитет на државата да им понуди државјанство помош на заедницата Рутгерс и општата јавност.

Ман го претстави своето истражување во Лидерство Њу Џерси, Патот Јунајтед, Универзитетот Принстон, Универзитетот Рутгерс, на Американскиот еврејски комитет, NJ миграциската политика мрежа, Здружението на доживотно ученици, на ИВКА, Њу Џерси државата законодавната и Националната конференција за имигрант интеграција. Именуван до први Њу Џерси Комисијата за Нова Американците во 2010 година, Ман претседава со хумани служби комисија во Принстон.

Престојни настани

Нема престојни настани.

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт