Одложениот акција ЧПП

+ Како многу луѓе во Њу Џерси може да се квалификува под Одложениот акција политика?

Краткиот одговор е 85.000, повеќе од сите, но 43 други држави. За повеќе информации, погледнете на овој документ .
- Колку луѓе во Њу Џерси може да се квалификува под Одложениот акција политика?
+ Како многу луѓе во Њу Џерси може да се квалификува под Одложениот акција политика?
+ Кои се на возраст барања за нова политика?

Во 18 јуни 2012, одложено дејство чинители средба со USCIS директор Алехандро Mayorkas, USICE режисерот Џон Мортон и царината и граничната заштита на в.д. комесарот Дејвид Агилар, директор Mayorkas презеде водството во давањето DHS на моменталниот изглед на возраст и образование е потребно за младите луѓе да се квалификува во рамките на програмата.

На тема на образование, три квалификации се дека еден човек да биде моментално во училиште или имаат завршено средно училиште или поседуваат GED сертификат. Барањата биле видени од страна на г-дин Mayorkas во дисјунгтивни. Тој истакна дека минималната возраст да аплицираат за одложено акција е 15 години а најстариот на возраст под 31. На детето кое е 14 и ги исполнува сите други барања за одложено акција на 15 јуни, 2012 година, ќе можат да се применуваат кога тој / таа достигнува на 15 годишна возраст. Години на кандидатот е под 31 се утврдува како на 15 Јуни 2012 година. На прашањето дали поединецот кој беше студирањето за GED сертификат на 15 јуни, 2012 година, но се 'уште не го добиле од тој датум е прифатлив, директор Mayorkas одговори дека личност ќе мора да се погледне на првиот квалификација, што се води во училиште, да се утврди подобноста.

Тој одговор се разбира покренува дополнителни прашања како GED курсеви или може да се научи преку редовна училница амбиент во призната училиште или на интернет часови од страна на призната училиште или од страна на институции / центри кои можат да бидат помалку од признати училишта. Така ќе биде во процесот да присуствуваат на онлајн курс за GED уверение за 15 Јуни 2012, да се квалификуваат во иста светлина како во редовна училница амбиент во еден универзитет, 4 година на колеџ, или заедница колеџ, кој нуди GED разбира? Ќе надомест приемот за една институција / централен / признати училиште на или пред 15 Јуни 2012 година, да биде доволно докази за да се квалификува? Што ако физичкото лице е студирањето преку бесплатен образование на возрасни класа?

Овие прашања, заедно со многу други ќе треба да биде презентиран и се надевам дека се населиле позитивно на сонувачи во понатамошниот акционер ангажмани, кои се јавуваат да се биде омилен инструмент на директор Mayorkas. Одложена акција телефонска беше закажана на 9 јули, 2012 година, се однесува на исто три шефови на агенции, но за жал одложи без збор за понатамошно презакажува.

Оваа статија © 2012 Алан Ли, господин.

Извор: . http://www.ilw.com/articles/2012 ,0717-Ли shtm

- Кои се на возраст барања за нова политика?
+ Кои се на возраст барања за нова политика?
+ Кои се чекаат пати за за N400 обработка?

N-400 Пријава за натурализација = 5 месеци
N-600 Пријава за докажување на државјанството = 5 месеци

Извор: http://www.ilw.com/govttimes/processingtimes.asp?OFFICE_ID=254

- Кои се чекаат пати за за N400 обработка?
+ Кои се чекаат пати за за N400 обработка?

Престојни настани

 1. Септември
  15
  Седеше

  1. Насловна општество 7 Годишен латино родители конференција @ децата од Њу Џерси
 2. Октомври
  19
  Пет

  1. Втор годишен латино Институтот симпозиум @ општа на Правниот факултет, Lipton сала

Прикажи ги Календар

Контакт