Раскрсница на светот во Middlesex Каунти, Њу Џерси

4 ноември 2011 - нема коментари . Напишано од во eBook , ресурси .

Get the report in your inbox!

Погледај го Злоупотреба

Middlesex округот има 3 најголем број на имигранти меѓу Њу Џерси земји. Како новодојденците на национално ниво, оние во централниот дел на Њу Џерси претежно живеат во предградијата. Околу половина се Азија. Латиноамериканците се рангира секунда.

Како civically ангажирани соседи тие се вози на економијата и enliven на културата.

Мапи, табели, графикони и анализа пренесе ширина, можности и предизвици со кои се голем број на новодојденците довеле до Middlesex Каунти и во Њу Џерси генерално.

Пополнете го формуларот за да се добие брз пристап до раскрсницата д-р Ман на Светската: Нови Американците во Middlesex Каунти, Њу Џерси.

Контакт