CitizenshipWorks

6 ноември 2011 година - нема коментари . Напишано од во политичките ресурси .

Веб-страница наменета да им помогне на имигранти отидете на процесот на натурализација вклучувајќи утврдување подобност, разбирање што се вклучени во натурализација процес, и подготовка за различни натурализација тестови.

Веб страна:

http://www.citizenshipworks.org/~~V


CitizenshipWorks Текст пораки Кампања Обезбедува локалните информации за натурализација помош

7 март 2012 година

CitizenshipWorks, онлајн ресурс посветен на зголемување на натурализација стапки меѓу подобни имигранти, неодамна го објави лансирањето на својот национално текст пораки кампања, која праќа имигранти информации за Соединетите Американски Држави државјанство и им помага за да пристапите бесплатно или по ниска цена правна помош во нивната област.

” in Spanish) to 877877 and receive the location and contact information of nearby legal services providers as well as information about naturalization and alerts about upcoming naturalization workshops and events in their community. Корисниците можат да текстот "државјанство" ("ciudadania" на шпански) за да се 877.877 и да добијат локација и контакт информации на блискиот правни услуги на услуги, како и информации за натурализација и сигнали за претстојните натурализација работилници и настани во нивната заедница. Достапен на англиски и шпански, кампањата се обраќа на неисполнети потреба за информации за да стане американски државјанин и насочува на корисниците на локалните организации кои обезбедуваат натурализација помош.

За повеќе информации, може да го симнете Соопштение за медиумите тука:

Престојни настани

 1. Февруари
  7
  Tue

  1. 16:30 Изложба: Слики од губење и Меморија: Слики од Магда Luccioni
 2. Mar
  14
  Сре

  1. IRS непрофитни Работилница на тема: за мали и средни 501 (c) (3) на
Прикажи ги Календар »

Контакт