САД Државјанство и Имиграција служба

30 Октомври 2011 - нема коментари . Напишано од во политичките ресурси .

САД Државјанство и Имиграција услуги (USCIS) е владина агенција што ги надгледува законско имиграција во САД. USCIS ќе обезбеди ветувањето на Америка како земја на имигранти преку обезбедување на точни и корисни информации за нашите клиенти, давање имиграција и државјанство придобивки, промовирање на свеста и разбирањето на државјанство, и да се обезбеди интегритет на нашата имиграција систем.

Веб страна:

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis


Нов повеќејазичен Ресурсен центар е достапен!

USCIS го промовираше новиот повеќејазичен Ресурсен центар . Овој сајт ќе послужи како центар за сите USCIS материјали понудени на странски јазици, и има 13 ново преведени "Како можам да ..." водичи на кинески. На водичи се исто така достапен и на шпански преку USCIS Español сајт .


Новата студија материјали кои се достапни!

Да им помогне на лицата студија за натурализација тест, тие ги подигнале видеа, флеш картички, како и други материјали за да им помогне на апликантите се подготват за англискиот потребни за тестот. Може да се најдат тие материјали тука: http://tinyurl.com/32rwer4 .

Канцеларијата, исто така, има дополнителни видеа, публикации, пракса тестови, и мултимедијални ресурси со цел да се дополни настава во училница (и за самостојно учење), се фокусираше на цивилна дел од тестот. Може да се најдат тие материјали тука: http://tinyurl.com/6nwxbzm .

Престојни настани

 1. Септември
  15
  Седеше

  1. Насловна општество 7 Годишен латино родители конференција @ децата од Њу Џерси
 2. Октомври
  19
  Пет

  1. Втор годишен латино Институтот симпозиум @ општа на Правниот факултет, Lipton сала

Прикажи ги Календар

Контакт