Персоналот и потоа

Yael Bromberg | Правна работи Програма соработник

16 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот и потоа .

Yael Bromberg е правни работи Програма соработник со државјанство-Рутгерс, иницијатива на Програмата за имиграција и демократија. Таа е Њу Џерси покрена дипломирал на Рутгерс Школата за право-Њуарк и Даглас колеџ. Таа е специјализирана во јавен интерес закон, фокусирајќи се на влијанието-судски постапки, истражување и застапување. Таа беше Ела Бејкер соработник со Центарот за уставни права, една Kinoy / Stavis јавен интерес соработник со Рутгерс Уставниот парнична Клиниката; летна соработник со премиерот граѓански права и вработување закон фирма и судска екстернант со Чесниот Роналд Л Елис, USMJ за САД Окружниот суд во јужната област на Њујорк. Во моментов, Bromberg е судски адвокатски приправник за почесен Дикинсон Ричардс Debevoise, USDJ за САД Окружниот суд во Окружниот на Њу Џерси. Пред да ја clerkship, Bromberg доставена на закон и политика на сонот NJ Законот Коалицијата, како и во организирање, политика развој и правен капацитет со различни грасрут и изборните напори на локално ниво, националната и на национално ниво.

Samridhi Jagga

16 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот и потоа .

Година на Дипломирање: 2011
Академијата: Школата за Менаџмент и работните односи, Универзитетот Рутгерс
Степен: Мајстор за труд и работните односи
Тековната Место: Едисон, Њу Џерси
Место на живеење: Чандигар, Индија

Интереси: Имиграција, разновидност, човечки ресурси и работните односи, за здравствено осигурување.

Тековната Наслов: Надомест аналитичар, пристанишните власти на Њујорк и Њу Џерси

Личен врска со имиграцијата: Целиот мој потесно семејство не живеат во мојата татковина, односно Индија повеќе. Мојата сестра е сместена во Њу Џерси и е моментално во постојан жител. Мојот брат е Нов Зеланд и живее постојано во Нов Зеланд со своето семејство. Мојот татко почина во 2009 година во Индија, а мајка ми има поднесено барање за нејзиниот престој во Нов Зеланд. Мојот свршеник во моментов се населиле во Џерси Сити и е на виза H1B, неговата компанија има аплицирано за неговиот престој. Во моментов сум за студентска виза барате спонзорство. Одговорна Јас би рекол дека имале многу тесна врска со имиграцијата, бидејќи имам активно учествуваше во мојот имиграцискиот процес, на која присуствуваа меѓународните студентски имиграција дискусии, и помогна мајка ми со нејзината имиграцискиот процес. Јас сум бил во земјата за речиси 3 години сега и јас не ќе лежат работите беа многу големо на почетокот. Тоа не беше лесно acclimatizing на новата средина, култура, луѓе, храна, образование, но сега откако целосно прилагодени, ќе погледнам наназад и се чувствуваат дека тоа не е толку лош премногу. Јас сум бил среќа да биде опкружен со такви добри луѓе кои не само што ме сместени но ме доведе во кои имаат подобро разбирање на овој нов свет.

Специјални проекти со EPID-придружи RIIM за време на мојата прва година на Мастер јануари 2010 и се дел од неа, бидејќи тогаш.

  • Позадина за истражување на целната имигрант организации со посебен акцент на Јужна Азија заедници и општини.
  • Помага во премер и интервјуирање организации.
  • Анализирано собраните информации и помогна во напорите да го претстави графички
  • Истражувана и собраните податоци за Рутгерс Имигрант инфраструктура на сајтот.
  • Добиените податоци од мраз (имиграција и царина) за депортација во Њу Џерси и САД.
  • Учествувале двапати во државјанство Рутгерс.
  • Учесник во SAALT (Јужна Азија Американците Водечките Заедно) конференција

Ибрахим Bouzine | Интерни

16 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот и потоа .

Јас сум тековната додипломски студент во пејзаж Архитектура департментот на Универзитетот Рутгерс во Њу Брунсвик, Њу Џерси, се очекува да дипломираат во мај 2012 година. Јас сум 23 години и јас сум роден во најголемиот плажа Мароко туристички дестинации Агадир Сити. Јас сега во моментов живеат во Атлантикот Каунти, Њу Џерси, дом на Атлантик Сити, најдобрите плажа Америка Resort.

Јордан Вајли | Интерни

16 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот и потоа .

Јордан Вајли е од Egg Harbor Township Њу Џерси, 22 години. Во моментов завршувањето на ергени степен на Универзитетот Рутгерс Школата за Менаџмент и работните односи. По дипломирањето во декември, таа планира да се преселат на град-училиште и да ги извршуваат мајстори од 2013 година.

Asha Mattai | Интерни

16 ноември 2011 - нема коментари. Напишано од во штабот и потоа .

Јас сум труд и работните односи мајор (БА), со двојно помали во Јужна азиски студии и жени и родови студии на Универзитетот Рутгерс. Јас сум заинтересиран за работа во непрофитниот сектор откако ќе дипломираат во мај 2012 година. Јас сум лекар Реики и уживам готвење и читање во моето слободно време. Преку учење за работниците и нивните права во труд студии класи, јас станав заинтересирани за имиграција прашања. Програмата Иглтон за имиграција и демократија не голема работа, и учење за имигрантски заедници во Њу Џерси беше големо искуство за мене.

Престојни настани

Нема престојни настани.

Прикажи ги Календар

Преведувач

Контакт